Čađenović: Zahvalan sam što ću imati priliku da manipulatorima prezentujem rezultate rada CEDIS-a za 2021.

"Koristim priliku da uputim apel predsjedniku i članovima Odbora za ekonomiju, finansije i budžet da što hitnije zakažu sjednicu ovog tijela na kojoj ću imati prilike da pred očima crnogorske javnosti, licem u lice sa onima koji skoro nedjelju zlonamjerno i manipulatorski iznose neistine na račun CEDIS-a, famoznog gubitka, te uzroka nastanka istog"

14139 pregleda 30 reakcija 14 komentar(a)
Čađenović, Foto: Demokratska Crna Gora
Čađenović, Foto: Demokratska Crna Gora

Izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Vladimir Čađenović rekao je da se "iskreno raduje" zahtjevu za kontrolno saslušanje koji je Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela nadležnom skupštinskom odboru, navodi se u saopštenju CEDIS-a.

SDP je danas podnio zahtjev za kontrolno saslušanje Čađenovića, zatim ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića i izvršnog direktora EPCG Nikole Rovčanina, povodom uzroka i načina pokrivanja finansijskih gubitaka CEDIS-a u iznosu od 10.9 miliona eura i pozvao je predsjednika nadležnog Odbora Vladimira Jokovića da zakaže sjednicu.

"Koristim priliku da uputim apel predsjedniku i članovima Odbora za ekonomiju, finansije i budžet da što hitnije zakažu sjednicu ovog tijela na kojoj ću imati prilike da pred očima crnogorske javnosti, licem u lice sa onima koji skoro nedjelju zlonamjerno i manipulatorski iznose neistine na račun CEDIS-a, famoznog gubitka, te uzroka nastanka istog. Biće to dobra prilika da sučelimo stavove, argumente, te da razgovaramo o globalnoj energetskoj krizi, koja je dovela do povećenja cijena električne energije na tržištu, ali i ekonomskoj krizi, kao i rješenjima za ublažavanje njihovih posledica", istakao je Čađenović.

Kako je dodao zahvalan je što će u najvećem zakonodavnom domu imati priliku da "manipulatorima prezentuje rezultate rada CEDIS-a za 2021. godinu".

"Rezultati nedvosmisleno pokazuju da bi Kompanija 2021. godinu sa cijenom za nabavku električne energije za pokirvanje gubitaka, koju je odobrila RAE, od 53,392 eura po MWh završila sa dobiti koja bi znatno bila veća nego u godinama kada se MWh električne energije plaćao značajno niže od cijene koja je odobrena za 2021. godinu", rekao je Čađenović.

Učešće na skupštinskom odboru biće, kako je kazao, i dobra prilika da odgovori na sva pitanja koja su prethodnih dana, "vrlo zlonamjerno", od različitih političkih subjekata postavljana u medijima, a na koja je CEDIS "blagovremeno svaki put odgovorio".

"Dešavanja prethodnih dana me navode na jedan zaključak da mnoge bole odgovori koje su dobili od CEDIS-a, jer su očigledno mislili da menadžment nešto krije, ili da se nečega stidi. No onaj ko nešto krije uvijek stvara zid ćutanja, a tog zida neće biti dok smo ja i ovaj menadžment na čelu CEDIS-a", zaključio je Čađenović.

Bonus video: