Abazović: Vlada će pokušati da pomogne bivšim radnicima MA

“Problemi su tu, a ako se uspostavi nova vlada, neću bježati od toga”, poručio je Abazović

5558 pregleda 7 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Izvršna vlast će pokušati da pomogne bivšim radnicima Montenegro erlajnsa (MA), saopštio je vicepremijer i mandatar za sastav nove vlade, Dritan Abazović. Dodao je da je za postojeću situaciju odgovorna prethodna vlast, koja je ostavila ogromne dugove.

“Nijesam siguran da smo mi prava adresa i da sve što se dešava oko MA ima političku, a ne ekonomsku logiku”, rekao je Abazović novinarima, nakon sadnje drveća u dvorištu Osnovne škole "Radojica Perović" u Podgorici.

On smatra da je upitno da li se problem bivših radnika MA može riješiti kroz lex specialis sličan onome za radnike metalske industrije, ali i da je za usvajanje bilo kojeg zakona neophodno odblokirati parlament.

“Problemi su tu, a ako se uspostavi nova vlada, neću bježati od toga”, poručio je Abazović.

On je saopštio i da je gašenje MA bilo jedino ekonomski održivo rješenje, a formiranje nacionalne avio-kompanije neophodno zbog turizma.

“Ne treba biti nikakav ekspert da znamo da će i narednih godina nacionalna avio-kompanija poslovati sa gubitkom. Tu ne treba biti nikakav ekspert, ali da li država tu treba da dotira, ja sam za”, kazao je Abazović.

Bonus video: