Dodijeljene godišnje nagrade CBCG za najbolje stručne radove

Nagradu za najbolji diplomski rad dobila je Alberta Bikaj za rad pod nazivom Digitalizacija plaćanja, a Jelena Drašković za magistarski rad Analiza determinanti i postupka upravljanja portfoliom nekvalitetnih kredita na primjeru Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine

2108 pregleda 1 komentar(a)
Sa dodjele nagrada, Foto: CBCG
Sa dodjele nagrada, Foto: CBCG

Centralna banka (CBCG) dodijelila je danas godišnje nagrade iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije za najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad.

Nagradu za najbolji diplomski rad dobila je Alberta Bikaj za rad pod nazivom Digitalizacija plaćanja, a Jelena Drašković za magistarski rad Analiza determinanti i postupka upravljanja portfoliom nekvalitetnih kredita na primjeru Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Iz CBCG su kazali da je u kategoriji doktorskih radova nagrada dodijeljena Martinu Bojaju za rad pod nazivom Održavanje stabilnosti cijena u Crnoj Gori kroz upravljanje eksternim i internim inflatornim faktorima.

Viceguvernerka CBCG i predsjednica Komisije za dodjelu godišnje nagrade, Zorica Kalezić, kazala je da su u toj instituciji ponosni na činjenicu da su i ove godine imali čast da analiziraju više od 20 vrlo kvalitetnih radova, koji su stigli na konkurs banke.

„Ono što Komisija zapaža je konstantan uzlazni trend kvaliteta pristiglih radova, počevši od aktuelnosti tema koje obrađuju, hipoteza koje testiraju, pa do korišćenja analitičkih metoda testiranja postavljenih hipoteza“, rekla je Kalezić.

U Komisiji su, pored Kalezić, bili istaknuti profesori univerziteta iz Crne Gore i regiona, kao i eksperti CBCG.

Godišnja nagrada CBCG ustanovljena je 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije stručnog kadra u Crnoj Gori, a sastoji se od plakete i novčanog iznosa od dvije hiljade eura za najbolji diplomski rad, tri hiljade za najbolji magistarski i četiri hiljade za najbolji doktorski rad.

Od ustanovljenja 2007. godine, nagradu je dobilo 46 diplomaca, magistara i doktora nauka.

Bonus video: