Bivši radnici KAP-a zadovoljni nakon sastanka sa Milatovićem: Stičemo uslov za penziju shodno zakonu

"Suština rješavanja problema je da će sve kolege koje imaju uslov moći da podnesu pravo na penzionisanje, te da će im biti povezan tj. uplaćen višegodišnji beneficirani radni staž do sticanja prava na penziju preko Fonda rada"

9179 pregleda 63 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Ivan Ivanović
Foto: Ivan Ivanović

Do kraja nedjelje bi trebalo biti napravljeni pravni mehanizmi koji će omogućiti desetinama bivših radnika Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) da se penzionišu shodno zakonu.

To je kazala danas ispred zgrade Vlade predsjednica Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandra Obradović okupljenim radnicima i medijima. Ona je prije toga zajedno sa predstavnicima radnika imala sastanak sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem i njegovim saradnicima.

"Suština rješavanja problema je da će sve kolege koje imaju uslov moći da podnesu pravo na penzionisanje, te da će im biti povezan tj. uplaćen višegodišnji beneficirani radni staž do sticanja prava na penziju preko Fonda rada", rekla je Obradović.

Dodala je da će validnim biti proglašene potvrde o uslovu za penzionisanje koje su dijelu radnika izdate od strane stečajnog upravnika.

"Kolege koje nemaju takvu potvrdu, čim steknu uslov za penzionisanje po bilo kojem osnovu važiće isti uslovi kao i za druge", kazala je ona.

Radnici su istakli zahvalnost prema Milatoviću i njegovom timu u cilju rješenja njihovim problema.

Bonus video: