SDP: Rukovodsto CEDIS-a da podnese ostavku, kompanija postala partijski plijen

"Kompanija koja je godinama iskazivala poslovni uspjeh, tokom prethodne godine je zabilježila ogroman gubitak koji je posljedica nedomaćinskog poslovanja, nekompetentnosti i beskrupuloznog partijskog zapošljavanja"

7088 pregleda 18 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je rukovodstvo Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) da podnese ostavku zbog, kako su naveli, "lošeg poslovanja i iskazanog gubitka od skoro 10 miliona eura u 2021. godini".

"Milionski gubici su sada i zvanično potvrđeni u izvještaju podnesenom Poreskoj upravi, u iskazu o ukupnom rezultatu – bilansu uspjeha, u tačnom iznosu od 9. 849.284 eura. Kompanija koja je godinama iskazivala poslovni uspjeh, tokom prethodne godine je zabilježila ogroman gubitak koji je posljedica nedomaćinskog poslovanja, nekompetentnosti i beskrupuloznog partijskog zapošljavanja", navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaju da je nakon preuzimanja CEDIS "postao partijski plijen".

"Sa nekoliko stotina novo zaposlenih u 2021. godini, čime je CEDIS, u inače veoma jakoj konkurenciji, postao simbol i šampion klijentelizma apostolske Vlade. Svi pokušaji pravdanja kroz razne pokušaje friziranja poslovnih rezultata ne mogu sakriti činjenicu i milonske gubitke, koju i sama kompanija priznaje kroz zvaničan izvještaj, zbog čega njen menadžment treba odmah da podnese ostavku", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: