Uskoro isplata 200 eura svim registrovanim poljoprivrednim proizvođačima

Kako je "Vijestima" nezvanično saopšteno iz ministarstva, oni su uputili prema bankama neophodne zahtjeve u cilju prenosa dodjele vaučera, pa bi novac poljoprivrednicima trebao da bude isplaćen u kratkom roku od najviše par dana

25042 pregleda 50 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na osnovu usvojene mjere Vlade Crne Gore isplatiće vaučere poljoprivrednim proizvođačima u iznosu od 200 eura, na koja imaju pravo nosioci poljoprivrednih gazdinstava koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Kako je "Vijestima" nezvanično saopšteno iz ministarstva, oni su uputili prema bankama neophodne zahtjeve u cilju prenosa dodjele vaučera, pa bi novac poljoprivrednicima trebao da bude isplaćen u kratkom roku od najviše par dana.

Prema računici ministarstva, pomoć će dobiti više od 16.000 poljoprivrednika, što će koštati četiri miliona eura.

Ova pomoć je dio Vladinog paketa mjera podrške privredi i građanima u vrijednosti između 20 i 50 miliona eura, koji je osmišljen zbog ekonomske krize izazvane ratnim dešavanjima u Ukrajini.

Iz Ministarstva je saopšteno da će navedeni iznos građanima biti isplaćen preko jedinstvenog matičnog broja u Prvoj banci za opštine Andrijevicu, Plav, Gusinje, Plužine, Petnjicu, Šavnik i Tuzi.

U svim ostalim opštinama, isplata građanima će se obavljati preko Crnogorske komercijalne banke (CKB).

„Preduzećima će sredstva biti uplaćena preko žiro računa“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo će u tu svrhu bankama dostaviti obavezan set podataka registrovanih poljoprivrednih proizvođača, u šta spadaju ime i prezime, JMBG, mjesto prebivališta-opština, potrebnih da bi se obavila uplata i realizacija navedene podrške korisnicima.

Bonus video: