Iz Ministarstva kazali da će biti pušteno više od 16.000 vaučera

Danas isplata vaučera registrovanim poljoprivrednim proizvođačima

Mjera je kreirana sa namjerom da se registrovanim poljoprivrednim proizvođačima omogući jednokratna podrška, radi obezbjeđenja dijela neophodnih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju, kazali su iz ministarstva

2454 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Isplata vaučera od 200 eura svim registrovanim poljoprivrednim proizvođačima počeće danas, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Iz Ministarstva su naveli da će biti pušteno više od 16 hiljada vaučera.

Ministarstvo će vaučere pojedincima isplatiti preko jedinstvenog matičnog broja u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB) u Baru, Beranama, Bijelom Polju, Budvu, na Cetinju, u Danilovgradu, Herceg Novom, Kolašinu, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću, Pljevljima, Podgorici, gradskoj opštini Golubovci, Rožajama, Tivtu, Ulcinju i na Žabljaku.

Kako je saopšteno, isplata podrške će se obaviti i preko Prve banke u Andrijevici, Plavu, Gusinju, Plužinama, Petnjici, Šavniku i Tuzima.

Preduzećima će sredstva biti uplaćena preko žiro-računa.

“Ministarstvo će isplatiti sredstva podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz vaučere u iznosu od 200 eura, na koja imaju pravo nosioci poljoprivrednih gazdinstava koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je mjera kreirana sa namjerom da se registrovanim poljoprivrednim proizvođačima omogući jednokratna podrška, radi obezbjeđenja dijela neophodnih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju.