Milošević novi direktor Uprave prihoda i carina

Spajiće je ovim potezom preinačio prvobitni predlog da se Jelena Đukić imenuje za direktorku UPC

45721 pregleda 62 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Rade Milošević imenovan je za direktora Uprave prihoda i carina.

Milošević je na tu funkciju imenovan na današnjoj sjednici Vlade.

Vladina Komsiji za kadrovska pitanja dobila je novi predlog od odlazećeg ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da se državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Rade Milošević imenuje za direktora Uprave prihoda i carina (UPC).

Spajićev je ovim potezom preinačio prvobitni predlog da se Jelena Đukić imenuje za direktorku UPC.

To je uradio, kako "Vijesti" nezvanično saznaju po dogovoru sa mandatarom i liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem.

Milošević je funkcioner pokreta URA.

Đukić imenovanje
foto: Screenshot

Đukić je vršilac dužnosti (v.d.) pomoćnika direktora UPC za sektor u oblasti naplate. Ona je za izbor na tu poziciju predložena po sprovedenom javnom konkursu koji je raspisan 7. marta, nakon što je odlazećoj Vladi izglasano nepovjerenje u parlamentu.

Đukić i Milošević su bili prvorangirani na konkursu, ali je nakon usmenog testiranja ona bila finalni predlog Uprave za kadrove.

Doskorašnjoj šefici UPC Mileni Petričević polugodišnji v. d. mandat je istekao 21. aprila, a da Vlada nije imenovala novog direktora, vršioca dužnosti ili ovlastila nekoga ko bi privremeno upravljao tom važnom institucijom. Više pravnika kazalo je "Vijestima" da je Vlada napravila prekršaj, odnosno Ministarstvo finansija koje je Vladi zaključno sa 21. aprilom trebalo da predloži riješenje za tu poziciju. Petričević je došla na mjesto Aleksandra Damjanovića kome Vlada u oktobru, na zahtjev Spajića, nije produžila v.d. mandat.

Vlada odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića je na predlog Spajića spojila tri uprave poresku, carina i igara na sreću.

Bonus video: