MEK raspisao javne pozive za Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za 2022. godinu

Iz tog resora su kazali da je cilj Programa kojim je opredijeljeno 400 hiljada eura obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta

3432 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo ekonomskog razvoja raspisalo je javne pozive u okviru Programa koji uključuje četiri mjere podrške radi obezbjeđivanja visokokvalitetnog turizma u skladu sa strateškim dokumentima.

Svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti do 18. maja 2022. godine.

Iz tog resora su kazali da je cilj Programa kojim je opredijeljeno 400 hiljada eura obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti.

  • Mjera I odnosi se na Organizovanje manifestacija/festivala za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 140 hiljada eura.
  • Mjera II odnosi se na Unapređenje kvaliteta usluga i ponude u kampovima za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 50 hiljada eura.
  • Mjera III odnosi se na Unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 60 hiljada eura.
  • Mjera IV odnosi se na Razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 150 hiljada eura

Sve informacije u vezi sa načinom prijave, potencijalnim korisnicima, ali i uslovima pod kojima će mjere biti realizovane možete pronaći na linku https://www.gov.me/clanak/javni-pozivi-za-programe-podsticajnih-mjera-u-oblasti-turizma-za-2022-godinu

Bonus video: