Đukanović dobio nagradu Zlatni most

Đukanović se zahvalio na dodijeljenom priznanju i iskazao zadovoljstvo jer je, i van granica Crne Gore, EPCG prepoznata kao ozbiljna i perspektivna kompanija

6906 pregleda 17 komentar(a)
Foto: EPCG
Foto: EPCG

Predsjedniku Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutinu Đukanoviću, dodijeljena je prestižna nagrada Zlatni most, u okviru Dunavskog biznis foruma održanog u Banja Luci.

Nagradu Zlatni most Đukanoviću je dodijelio Institut evropskih regiona iz Salcburga, udruženje TERIS iz Slovenije i Media Invent iz Novog Sada.

Direktor Media Invent-a, Vlado Markanović, kazao je da zahvaljujući Đukanoviću i njegovom menadžerskom timu ta crnogorska kompanija zaslužuje priznanje Lider održivog razvoja, a oni su odlučili da mu dodijele nagradu Zlatni most.

Markanović je dodao da je EPCG, sa Đukanovićem na čelu, prepoznata kao kompanija koja promoviše rad i profesionalni napredak, a širok portfolio budućih projekata ukazuje na snažnu razvojnu strategiju.

"Djelovati lako, misliti teško i raditi promišljeno je vrlo neudobno, uz prilično složene ekonomske i političke prilike, ali zato je tu Zlatni most da stimuliše, unapređuje saradnju i povezuje regione“, rekao je Markanović.

Đukanović se zahvalio na dodijeljenom priznanju i iskazao zadovoljstvo jer je, i van granica Crne Gore, EPCG prepoznata kao ozbiljna i perspektivna kompanija.

foto: EPCG

“Ciljevi Dunavskog biznis foruma su promocija Dunavske strategije i uticaj biznisa na njenu implementaciju, unapređenje regionalne saradnje, izgradnja jedinstvenog prostora Zapadnog Balkana kao i povezivanje ljudi, ideja i tržišta u okviru subregionalne saradnje”, navodi se u saopštenju.

Tokom jednodnevnog foruma održano je više panel diskusija o temama Digitalizacija kao generator novih poslova, Zelena energija - održivi razvoj i životna sredina, Poslovna infrastruktura - ekološki park i drugi.

Ovogodišnji Dunavski forum okupio je brojne učesnike i vodeće ličnosti iz oblasti ekonomije i privrede iz cijelog regiona.

Među ovogodišnjim dobitnicima priznanja Zlatni most za povezivanje ljudi, ideja i tržišta su i grad Niš - gradonačelnica Dragana Sotirovski, grad Leskovac - gradonačelnik Goran Cvetanović, grad Kruševac - gradonačelnica Jasminka Palurović, grad Banja Luka - gradonačelnik Draško Stanivuković.

Dobitnici su i direktor Elektroprivrede Republike Srpske, Luka Petrović, predsjednik Gospodarske komore u Federaciji BiH, Marko Šantić, direktor Hidroelektrane (HE) Bistrica, Dejan Pavlović (Republika Srpska), pokrajinski sekretar Vojvodine za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, generalni direktor Srbijavode, Goran Puzović, Martin Bratanič iz Terisa (Slovenija), Opština Veliko Gradište - predsjednik Dragan Milić, te Javor Radovanković, preduzetnik iz Rumunije.

Bonus video: