poslovni skup u Briselu

Nastaviti saradnju na uspostavljanju zajedničkog regionalnog tržišta

U ime PKCG, u radu sastanaka su učestvovali predsjednica Nina Drakić i koordinator za saradnju sa međunarodnim komorskim asocijacijama Balša Ćulafić

2313 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PKCG
Foto: PKCG

Na poslovnom skupu u Briselu, u organizaciji Komorskog investicionog foruma i Evropske komisije, usaglašene su poruke neophodnosti nastavka regionalne saradnje u okviru akcionog plana za uspostavljanje zajedničkog regionalnog tržišta, usvojenog na samitu u Sofiji u novembru prošle godine.

Iz Privredne komore (PKCG) je saopšteno da zajednička aktivnost na uklanjanju prepreka za slobodan protok radne snage, robe i usluga ostaju prioritet, uz naglasak na daljoj harmonizaciji propisa, u skladu sa regulativom Evropske unije (EU).

"Privrednici iz regiona su bili u prilici da iznesu svoje viđenje prepreka na putu efikasnije regionalne saradnje, kao i da govore o problemima sa kojima se privreda suočava", rekli su iz PKCG.

Aktuelna kriza u Ukrajini prijeti da se negativno odrazi na poslovanje regiona u dugom roku, te podrška evropskih partnera na putu EU integracija Zapadnog Balkana predstavlja jednu od osnova makroekonomske stabilnosti i investicione atraktivnosti regiona.

Na poslovnom forumu su učestvovali i predstavnici Eurochambersa, CEFTA sekretarijata, Transportne zajednice, Regionalnog savjeta za saradnju i drugih međunarodnih institucija.

Poslovnom skupu prethodila je sjednica Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

U ime PKCG, u radu sastanaka su učestvovali predsjednica Nina Drakić i koordinator za saradnju sa međunarodnim komorskim asocijacijama Balša Ćulafić.

Poslovnom skupu prisustvovala je i izvršna direktorica Pivare Trebjesa, Sanja Ćalasan, kao članica Poslovnog savjeta KIF-a.