Usvojena žalba Volija: Poništeno rješenje Kliničkog za hranu

Ukupna vrijednost ponude bez PDV-a iznosila 38.845, 85 eura, PDV iznosi 6.118,32 eura, a ukupan iznos ponude sa PDV-om 44.964,17 eura
120 pregleda 0 komentar(a)
Klinički centar
Klinički centar
Ažurirano: 16.10.2017. 19:04h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu kompanije Voli trade i poništila rješenje Kliničkog centra Crne Gore izboru najpovoljnije ponude za partiju šest na tenderu za nabavku hrane i prehrambenih proizvoda.

Vrijednost te nabavke Kliničkog centra procijenjena je na oko 70 hiljada eura.

Komisija je naložila da Klinički centar u roku od 15 dana ponovo vrednuje ponude i donese zakonitu odluku i da po pravosnažnosti rješenja Državne komisije žaliocu nadoknadi 700 eura na ime naknade uplaćene za vođenje postupka.

Naručilac sporne nabavke za partiju šest (ostali prehrambeni proizvodi) prethodno je donio odluku da se najpovoljnijom proglasi ponuda podgoričke kompanije Veletex , dok je ponuda žalioca Voli trade odbijena kao neispravna.

Državna komisija utvrdila je, međutim, da je nejasno na osnovu kojih činjenica je Klinički centar utvrdio da je kompanija Voli u finansijskom dijelu ponude za partiju šest i stavku 50-maslinovo ulje iznos poreza na dodatu vrijednost obračunala po stopi od 19 odsto umjesto po stopi sedam odsto, s obzirom da žalilac u finansijskom dijelu ponude za ovu partiju nije naveo iznos stope, niti je to predviđeno obrascem iz Tenderske dokumentacije, niti je naručilac naveo iznose cijena koje je žalilac ponudio za ovu stavku.

Ukupna vrijednost ponude bez PDV-a iznosila 38.845, 85 eura, PDV iznosi 6.118,32 eura, a ukupan iznos ponude sa PDV-om 44.964,17 eura.

Komisija je utvrdila da naručilac nije u postupku ocjene ponude Voli trade provjerio da li utvrđena nepravilnost u finansijskom dijelu predstavlja računsku grešku i da li se ta greška može otkloniti u skladu sa Pravilnikom o metodologiji utvrđivanja računske greške, a što je bio dužan da uradi.

Bonus video: