Popa: Međunarodna zajednica spremna da pruži punu podršku crnogorskim institucijama

Potpresjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je istakao spremnost za ulaganje punog doprinosa uz saradnju i podršku koja postoji sa strane međunarodne zajedince jedan od prioritetnih ciljeva uprkos brojnim izazovima

4811 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Međunarodna zajednica je spremna da pruži punu podršku crnogorskim institucijama, kazala je ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina-Popa.

Ona se sastala sa potpresjednikom Vlade Crne Gore i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimović.

"Ministarstvo kapitalnih investicija u svom djelokrugu aktivnosti sadrži neke od najvažnijih projekata iz oblasti saobraćaja i energetike, i da je, u dolazećim danima, pred nama period dodšenja brzih i efikasnih odluka u cilju što bržeg i sigurnijeg puta ka pristupanju Evropskoj uniji", rekao je Ibrahimović.

Ibrahimović je upoznao sagovornicu sa prioritetima u radu resora na čijem je čelu, a istovremeno istakao da je spremnost za ulaganje punog doprinosa uz saradnju i podršku koja postoji sa strane međunarodne zajedince, jedan od prioritetnih ciljeva uprkos brojnim izazovima.

Popa je iskoristila priliku i čestitala ministru Ibrahimoviću imenovanje, "posebno u ovom ekonomski i finansijski izazovnom periodu, kako za Crnu Goru tako i na globalnom nivou".

"Na sastanku je takođe bilo riječi o nacionalnoj avio kompaniji, planovima vezanim za budućnost vazdušnih luka, najvažnijem projektu u putnoj infrastrukturi auto-putu Bar-Boljare, ali i o ostalim projektima iz nadležnosti ministarstva kapitalnih investicija", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: