Prihod RAE 1,5 miliona eura

Ukupni rashodi u prošloj godini koji se odnose na obavljanje poslova u oblasti energetike bili su 1,02 miliona eura i manji su za 22 odsto od planiranih 1,31 milion

1490 pregleda 0 komentar(a)
Manji rashodi posljedica pandemije koronavirusa (Ilustracija), Foto: shutterstock.com
Manji rashodi posljedica pandemije koronavirusa (Ilustracija), Foto: shutterstock.com

Regulatorna agencija za energetiku i komunalne djelatnosti prošle godine je ostvarila ukupne prihode sa prenesenim novcem od 1,522 miliona eura, što je pet odsto više u odnosu na plan.

To je pokazao izvještaj o finansijskom poslovanju za prošlu godinu u kome je navedeno da je iz 2020. godine prenijeto oko 506 hiljada eura i da je riječ o novcu za umanjenje naknada, za isplate preostalih obaveza prenesenih iz prethodne godine i rezervi.

Najviše novca je prihodovano po osnovu godišnjih naknada za korišćenje licence od 969, 327 eura, što je za oko tri odsto manje od planiranog.

”Dominantni razlog za blago odstupanje od plana je pad aktivnosti energetskih subjekata u sektoru nafte i gasa”, objašnjeno je u izvještaju.

Ukupni rashodi u prošloj godini koji se odnose na obavljanje poslova u oblasti energetike bili su 1,02 miliona eura i manji su za 22 odsto od planiranih 1,31 milion.

”Razlozi za manje ostvarenje troškova su dijelom posljedica prisustva pandemije koronavirusa, koji su direktno ili indirektno uticali na ostvarenje troškova (troškove električne energije i goriva, bruto zarada, naknada zarada i drugih primanja zaposlenih, službenih putovanja...)”, objašnjeno je u izvještaju.

Bonus video: