Privrednicima predstavljeni vaučeri Fonda za inovacije

Predstavnici Fonda za inovacije Crne Gore predstavili ciljeve javnog poziva, uslove učešća i načine prijave

1327 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

Privrednicima u Bijelom Polju prezentovan je javni poziv Fonda za inovacije Crne Gore za dodjelu inovacionih vaučera, koji je otvoren od 5. aprila.

Predstavnici Fonda za inovacije Crne Gore u okviru info dana u sali Skupštine opštine Bijelo Polje predstavili su ciljeve, uslove učešća i načine prijave.

Izvršna direktorica Fonda za inovacije Crne Gore Bojana Femić Radosavović kazala je da inovacioni vaučeri predstavljaju finansijski podsticaj namijenjen mikro, malim i srednjim preduzećima da, korišćenjem eskpertskih usluga koje pružaju naučno-istraživačke organizacije u Crnoj Gori, unaprijede svoje poslovanje i inovacioni potencijal, te postanu konkurentniji na domaćem i inostranom tržištu.

“Javnim pozivom, koji je otvoren 5. aprila, opredijeljena su sredstva za dodjelu inovacionih vaučera u ukupnom iznosu od 100.000 eura, a po prihvaćenom vaučeru sufinansiranje iznosi do 8.000 eura, tako da pokriva 80 odsto troškova ukupne usluge koju naučuno-istraživačka ustanova pruža preduzeću”, kazala je ona, dodajući da je Fond otvorio vrata svima kao i da je ovo prilika da povežemo nauku i privredu.

Poziv će biti otvoren do utroška sredstava, a proces prijave je jednostavan.

“Proces ocjenjivanja traje svega sedam radnih dana, tako da ćemo kada zatvorimo poziv sve uspješne priče podijeliti sa javnošću”, kazala je Femić Radosavović, dodajući da pravo učešća nemaju velika preduzeća, kao ni ona u državnom vlasništvu.

Bonus video: