Mugoša: Obezbijediti sredstva za izgradnju zgrade za penzionere u Podgorici

"Tadašnja parlamentarna većina prošle godine u državnom parlamentu nije usvojila amandman SD-a da se u budžetu za ovu godinu smanje milionski iznosi za ugovore o djelu i da se ta sredstva usmjere na zaokruživanje navedene finansijske konstrukcije", istakao je potpredsjednik Socijaldemokrata Boris Mugoša

6944 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Socijaldemokrate će insistirati da se iz državnog budžeta izdvoje određena finansijska sredstva kako bi se zaokružila finansijska konstrukcija za izgradnju zgrade za penzionere u Podgorici, u kojoj bi 42 penzionerske porodice riješile stambeno pitanje, saopštio je potpredsjednik te partije Boris Mugoša.

On je na jučerašnjem zasijedanju podgoričkog parlamenta istakao da 42. Vlada nije pozitivno odgovorila na takav zahtjev, a tadašnja parlamentarna većina prošle godine u državnom parlamentu nije usvojila amandman SD-a da se u budžetu za ovu godinu smanje milionski iznosi za ugovore o djelu i da se ta sredstva usmjere na zaokruživanje navedene finansijske konstrukcije.

“Isti zahtjev ćemo prilikom razmatranja i donošenja rebalansa budžeta za ovu godinu ispostaviti i aktuelnoj, 43. Vladi i sadašnjoj parlamentarnoj većini, i to na način da nećemo tražiti nova sredstva u budžetu već da se postojeća preusmjere sa pozicija namijenjenih ugovorima o djelu, službenim putovanjima i reprezentaciji, odnosno da se u budžetskoj rezervi opredijele sredstva za podršku izgradnji zgrade za penzionere u Podgorici”, navodi Mugoša.

On je podsjetio da je Glavni grad u proteklom desetogodišnjem periodu dodijelio Udruženju penzionera Podgorica lokacije za izgradnju tri stambeno-poslovna objekta i da su njihovom izgradnjom ukupno 288 penzionerske porodice riješile stambeno pitanje. Za četvrtu zgradu je Glavni grad još prije dvije godine dodijelio lokaciju Udruženju penzionera.

Bonus video: