Abazović i Đurović u radnoj posjeti: Vlada je ponosna na rad Luke Kotor

"Obaveza države je da pomogne svoje kompanije i Vlada će biti na usluzi Luci Kotor za dalje unapređenje saradnje", istakao je predsjednik Vlade

16226 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Vlada je ponosna na rad Luke Kotor i njen doprinos državi tokom turističke sezone, kazao je premijer Dritan Abazović tokom radne posjete Kotoru sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem.

"Obaveza države je da pomogne svoje kompanije i Vlada će biti na usluzi Luci Kotor za dalje unapređenje saradnje", istakao je predsjednik Vlade.

Đurović je naglasio da će Vlada biti kooperativna za sve naredne projekte koje će raditi Luka Kotor, naročito za proširenje i izgradnju moderne marine, za koju je istakao da je taj grad po svemu zaslužuje.

Premijer i ministar su, kako je saopšteno iz Vlade, razgovarali sa rukovodstvom Luke Kotor, nakon čega su posjetili kruzer Norwegian GEM, koji je danas prvi put uplovio u Luku Kotor.

Abazović i Đurović sastali su se i sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem, sa kojim su razgovarali o realizaciji više projekata u toj opštini.

Abazović i Đurović Kotor
foto: Vlada Crne Gore

Predsjednica Odbora direktora Luke Kotor Ljiljana Popović Moškov izrazila je zahvalnost zbog posjete predsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja i turizma i istakla da je to prva posjeta premijera u istoriji te institucije.

Popović Moškov je izrazila zadovoljstvo zbog dosadašnje turističke sezone, navodeći da je broj kruzera već premašio prošlogodišnji broj i da će do kraja mjeseca maja njihov ukupan broj biti oko 100, navodi se u saopštenju Vlade.

Uz rukovodstvo Luke Kotor, sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević koji se Abazoviću zahvalio što Dan nezavisnosti radno provodi u Kotoru. Ševaljević je premijera upoznao sa projektima koje Opština planira realizovati u narednom periodu, ali i ostvarenin rezultatima, naročito u stabilizaciji finansija i konsolidaciji opštinskog budžeta.

Abazović se, kako je saopšteno, zahvalio na dobrodošlici i upućenim riječima, navodeći da je iznenađen činjenicom da je prvi premijer Crne Gore koji je posjetio Luku Kotor.

Abazović i Đurović Kotor
foto: Vlada Crne Gore

Zajedno sa izvršnim direktorom Luke Kotor Milkom U. Krvavcem, Abazović i Đurović posjetili su kruzer Norwegian GEM gdje su razgovarali sa kapetanom i osobljem kruzera, koji je danas sa 1.500 turista prvi put uplovio u Luku Kotor, a koji će svakog ponedjeljka dolaziti u Kotor.

"Razmijenivši prigodne poklone sa kapetanom kruzera, premijer Abazović je poželio ugodan boravak gostima i naveo da su uvijek dobrodošli u Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Na sastanku sa Jokićem, premijer i ministar razmijenili su mišljenja o unapređenju saradnje i komunikacije između Vlade i Opštine Kotor, ali i o budućim razvojnim projektima i potencijalim investicijama.

Bonus video: