Radulović: Potreban finansijski nadzor nad svim državnim kompanijama, MW potreban zbog loših primjera upravljanja

"Austrija bi rado podržala program Montenegro Works, čija je funkcionalnost, pretpostavljam, prvenstveno ekonomsko, a ne političko pitanje za Crnu Goru”

6617 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Montenegro works
Sa sastanka, Foto: Montenegro works

Izvršni direktor kompanije “Montenegro works” Filip Radulović sastao se sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom.

Kako je saopšteno iz te državne kompanije, tokom sastanka Radulović je poručio da žele da uspostave efikasan mehanizam finansijskog nadzora nad preduzećima u većinskom vlasništvu države.

„Montenegro works je potreban Crnoj Gori zbog loših primjera upravljanja u kompanijama koje smo imali u prošlosti, a stanje u Željeznici, Cedisu i Plantažama dokaz su za to. Potreban je finansijski nadzor nad svim državnim kompanijama, a svakako neko treba i da brine o strateškom razvoju državnih firmi“, rekao je Radulović, piše u saopštenju.

Radulović i Miler su, kako je saopšteno, razgovarali i o holding kompaniji „ÖBAG“ koja posluje u Austriji, "a čije bi iskustvo dobrodošlo preduzeću Montenegro works."

“Ovo se pokazalo kao potpuno efikasan model za svrhe i ciljeve za koje je postavljen u Austriji. Austrija bi rado podržala program Montenegro Works, čija je funkcionalnost, pretpostavljam, prvenstveno ekonomsko, a ne političko pitanje za Crnu Goru”, kazao je ambasador Miler, piše u saopštenju.

Saglašeno je da su na putu Crne Gore prema Evropskoj uniji važne ekonomske reforme, "a jedna od njih je i rad kompanije Montenegro works."

Bonus video: