govoriće 25. maja na sesiji posvećenoj Zapadnom Balkanu

Abazović na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

Forumu će prisustvovati i 300 javnih ličnosti, među kojima su šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, kao i ministri vanjskih poslova, privrede, finansija, trgovine, energetike, članovi G7 i G20

4737 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović predvodiće delegaciju Vlade na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu koji se održava od 22. do 26. maja.

Abazović će, kako je najavljeno, govoriti 25. maja na sesiji posvećenoj Zapadnom Balkanu, a planirano je i da, na marginama Foruma, ima niz sastanaka različitih formata.

"Godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma 2022. se održava u najvažnijem geopolitičkom i geoekonomskom trenutku u posljednje tri decenije, i u pozadini pandemije koju svijet do sada nije vidio", navodi se u platformi Vlade Crne Gore.

Više od 2.000 učesnika, uključujući globalne lidere iz biznisa, medija i civilnog društva, kako se dodaje, doprinijeće svojom stručnošću u preko 400 sesija.

Forumu će prisustvovati i 300 javnih ličnosti, među kojima su šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, kao i ministri vanjskih poslova, privrede, finansija, trgovine, energetike, članovi G7 i G20.

Tema skupa je "Istorija na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije", a organizatori očekuju da će "ponuditi vrijeme i prostor za smislenu, ličnu razmjenu koja je bila nemoguća na ovom nivou od početka pandemije".