Popović: Radnu nedjelju radnici jedva oteli od DPS biznismena, a sada bi nelegitimna Vlada to da im poništi

"Možda nam o tome za čiji interes se sve ovo radi najbolje govori slika sa Abazovićevog prijema za Dan nezavisnosti. Tu je jak stisak ruke nelegitimnog premijera i vlasnika Volija Dragana Bokana. Možda je Bokan na prijem došao da potvrdi dogovor o ukidanju neradne nedjelje? A možda je osim radne nedjelje dogovorio i ukidanje povećanih plata"

7694 pregleda 29 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović ne misli da država treba da se na sve načine izbori da zaposleni imaju po dva slobodna dana nedjeljno, već prostor za kompromis vidi i u ukidanju onog jednog, koji je tek odnedavno osvojena sloboda, saopštila je Zdenka Popović, poslanica Demokratske Crne Gore.

"Đurović poručuje crnogorskim radnicima kako se povodom neradne nedjelje "mora naći kompromis". Dakako, ministar nelegitimne Vlade, inače biznismen i milioner, ne misli da taj kompromis podrazumijeva da se ide dalje u pravcu ostvarivanja radničkih prava koja garantuju dostojanstvo rada i života", dodaje Popović.

Ona navodi da se tako ovih dana "sve jače i jače, sa sve više adresa objašnjava da je neradna nedjelja problem – za vlasnike biznisa".

"I to ne jedini! Tu su i povećane plate, a posebno im bode oči ona minimalna, od 450 eura. Jer, valjda država postoji zbog njih, a ne zbog građana. Valjda je njihovo pravo na ekstra zaradu preko leđa crnogorskog građanina preče od potrebe porodica da budu zajedno makar taj jedan dan nedjeljno? To je shvatanje ove družine: Tu radnu nedjelju su radnici jedva oteli od DPS biznismena, a sad bi ova nelegitimna Vlada to da im poništi. A za čiju korist", pita Popović.

Povezani članci

14. Maj 2022.

Radna nedjelja može, ali uz određene uslove

Ona dodaje da se i "sa drugih adresa, ali očito vrlo sinhronizovano, plasiraju i patetične, nevješte neistine kako eto, turista koji dođe nedjeljom nema gdje ni suvenir da kupi, jer je kako kažu sve zatvoreno".

"Pritom zaboravljaju da nedjeljom rade kafići, restorani, pekare, benzinske pumpe, kladionice, trafike… Baš kao i suvenirnice", istakla je Popović.

Međutim, kako kaže, "možda nam o tome za čiji interes se sve ovo radi najbolje govori slika sa Abazovićevog prijema za Dan nezavisnosti".

"Tu je jak stisak ruke nelegitimnog premijera i vlasnika Volija Dragana Bokana. Možda je Bokan na prijem došao da potvrdi dogovor o ukidanju neradne nedjelje? A možda je osim radne nedjelje dogovorio i ukidanje povećanih plata, jer ni one nisu u interesu biznisa. Ne bi nas začudilo, budući da smo svi imali priliku da vidimo prostačku, svakog dostojanstva i poštovanja za taj praznik lišenu atmosferu u režiji samog Abazovića", kaže Popović.

Ne vodi se država, dodaje Popović, niti se građanima služi tako što se planira iz vizure DPS kapitala.

"Već se ona mora voditi iz ugla građanina; porodice, radnika i radnice kojima je potreban odmor, kojima je potrebno vrijeme sa djecom i bližnjima, sa prijateljima. To je država. A ovo, što bi kralo radniku pokušavajući da nastavi prakse neljudskog predatorskog sistema, to nije država, već pljačkaška družina. Ali ta družina iako pokušava da ukrade još malo vremena kockajući se Crnom Gorom zna sljedeće: Vremena koja bi da vrate su prošlost, jer sada Crna Gora ide nekim sasvim drugačijim smjerom i to neće i ne može zaustaviti ni prikrivena, ni otvorena DPS Vlada. Zato su i pobjegli od izbora, jer znaju da im slijedi kazna od strane slobodnih građana Crne Gore", istakla je Popović. Ona zaključuje...

"Da budemo krajnje konkretni: Za početak, nema ukidanja neradne nedjelje. Nema ukidanja ni povećanih plata, jer je to naša zasluga, a pravo radnika. A za dalje, slijedi ukidanje, ali na izborima, nelegitimne Vlade i pomagača. Zbog svih građana Crne Gore i njihove bolje budućnosti", istakla je Popović.

Bonus video: