Martinović za rekonstrukciju ulice Boška Rašovića predlaže da se opredijeli 350.000 eura

"Izvođenje radova u toj ulici je vrlo značajno iz više razloga, među kojima su najznačajniji rješavanje pitanja problema fekalne kanalizacije za postojeće objekte, priključivanje stambenih zgrada u izgradnji na kanalizacionu mrežu, uspostavljanje atmosferske kanalizacije i asfaltiranje jedne od najprometnijih ulica u gradu”

4515 pregleda 8 komentar(a)
Martinović, Foto: Demokrate
Martinović, Foto: Demokrate

Amandmanima na predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu za ovu godinu, poslanik Demokrata Vladmiri Martinović tražio je dodatna izdvajanja za kolašinsku infrastrukturu. Za rekonstrukciju Ulice Boška Rašovića sa nedostajućom infrastrukturom on predlaže da se opredijeli 350.000 eura.

Martinović je objasnio da Opština ne moža sama sama finansira taj projekat, pa je neophodno predvidjeti sredstva državnim budžetom. Podsjeća da bi, kako je napisao “realizacija tog značajnog projekata doprinijeti razvoju Kolašina, koji se sve više mapira kao centar zimskog turizma”.

“Opština Kolašin je spremila revidovani projekat za radove u Ulici Boška Rašovića. Trenutno ekonomsko stanje doprinijelo povećanju cijena, pa Opština nema dovoljno sredstava za finansiranje svih radova. Izvođenje radova u toj ulici je vrlo značajno iz više razloga, među kojima su najznačajniji rješavanje pitanja problema fekalne kanalizacije za postojeće objekte, priključivanje stambenih zgrada u izgradnji na kanalizacionu mrežu, uspostavljanje atmosferske kanalizacije i asfaltiranje jedne od najprometnijih ulica u gradu”, piše u obrazloženju amandmana poslanika Martinovića.

Drugim amandmanom on je predložio da se iz državne kase, umjesto opredijeljenih 130.000, izdvoji 400.000 eura za građevinske radove i pripremu nedostajuće sportska infrastruktura za održavanje Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI).

“Opština Kolašin je 2019. godina dobila domaćinstvo za organizaciju MOSI igara, koje će se održati za godinu dana. S obzirom da je sportska zona u Kolašinu neopremljena te da postoji samo potrebna tehnička dokumentacija za izgradnju, navedena sredstva je neophodno izdvojiti kako bi se izveli građevinski radovi i pripremila nedostajuća sportska infrastruktura za održavanje igara”, napisao je poslanik Demokrata u obrazloženju amandmana.

On podsjeća i da bi sportska infrastruktura, “poslužila u budućnosti za pripreme klubova i reprezentacija, s obzirom da Kolašin posjeduje sve potrebne komponente za razvoj sportskog turizma”.

Bonus video: