Krapović traži da se budžet NTO uveća za dva miliona eura

Budžet bi se uvećao sa 297.660 eura na 2,31 miliona, a taj novac bi se preusmjerio sa tekuće budžetske rezerve koja bi u tom slučaju iznosila 65,42 miliona, umjesto 67,44 miliona kako je planirano

3190 pregleda 4 komentar(a)
Krapović, Foto: Luka Zeković
Krapović, Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokrata Dragan Krapović u ime kluba poslanika "Demokrate - Demos" podnio je amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Budžetu Crne Gore za 2022. godinu, kojim bi se budžet Nacionalne turistčke organizacije (NTO) za ovu godinu uvećao sa 297.660 eura na 2,31 miliona, a taj novac bi se preusmjerio sa tekuće budžetske rezerve koja bi u tom slučaju iznosila 65,42 miliona, umjesto 67,44 miliona kako je planirano.

U obrazloženju amandmana se navodi da je NTO jedan od važnijih segmenata turističke privrede, kada je u pitanju promocija Crne Gore kao turističke destinacije.

"Predložena amandmanska intervencija ima za cilj da se osnaži rad NTO, imajući u vidu da su opredijeljena sredstva u Predlogu zakona o izmjeni i dopuni zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu, kada je u pitanju navedena potrošačka jedinica, u značajno manjem iznosu u odnosu na prethodne godine... Kako je turistička sezona za 2022-u godinu već u toku, usvajanje ovog amandmana u ovom momentu i kako je predložen. krucijalno je za pravovremenu pripremu sljedeće turistićke sezone, jer je kontinuirano dobro funkcionisanje Nacionalne turisticke organizacije kao krovne institucije koja se bavi destinacijskim menadžmentom i promocijom ponude Crne Gore, veoma značajno za kako za turističku privredu, tako i za ukupnu ekonomiju Crne Gore.", navodi se u obrazloženju amandmana.

Amandman se odnosi na tehnički rebalans budžeta, koji je predložen zbog nove organizacione strukture Vlade, a koji bi trebao biti usvojen u Skupštini tokom ove nedjelje.

Bonus video: