Đurović u Beogradu: Turisti iz Srbije i ove sezone dobrodošli su u Crnu Goru

Tokom sastanka sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Tatjanom Matić razgovarano je i snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i Inicijativi "Otvoreni Balkna"

7164 pregleda 8 komentar(a)
Đurović i Matić, Foto: Gov.me
Đurović i Matić, Foto: Gov.me

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sastao se danas u Beogradu sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Tatjanom Matić i tom prilikom je poručio "građanima i građankama Srbije da su i ove sezone dobrodošli u Crnu Goru".

"Pored toga što želimo da osvajamo nova tržišta, želimo i da njegujemo postojeća. Ne smijemo zaboraviti da je region ključan u broju turista, zbog toga sam danas ovdje cijeneći broj turista iz Srbije koji posjećuju Crnu Goru svake godine i nadam se da se vraćaju sa lijepim utiscima", rekao je Đurović, a navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

S druge strane, Matić je, kako se navodi, rekla da je tržište Crne Gore prioritetno emitivno turističko tržište za Srbiju i da su se turisti iz Crne Gore u prva tri mjeseca ove godine našli na šestom mjestu prema broju dolazaka u Srbiju.

Dodaje se da su ministri izrazili uvjerenje da će se uz zajednički rad u okviru novoformirane radne grupe za promociju u oblasti turizma Srbije i Crne Gore, postići značajni rezultati u obje države.

Goran Đurović, Tatjana Matić
foto: Gov.me

Tokom sastanka razgovarano je i snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i Inicijativi "Otvoreni Balkna", dodaje se u saopštenju.

"Đurović je rekao da Vlada želi da obezbijedi građanima Crne Gore sigurnost u snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu crnogorski uvoznici i trgovački lanci znati koje su to količine osnovnih životnih namirnica na koje mogu da računaju", navodi se u saopštenju.

Govoreći o Inicijativi "Otvoreni Balkan", Đurović je podsjetio, kako sje saopšteno, da će premijer Dritan Abazović prisustvovati Samitu u Ohridu.

"To je velika šansa da se on lično uvjeri koji su to benefiti koje sa sobom donosi Otvoreni Balkan i procijeni da li Crne Gora treba da bude dio toga projekta ili ne. U svakom slučaju vrijeme je pred nama, vjerujem da je to jedan u nizu oblika saradnje koji će podići odnose naše dvije zemlje na viši nivo", zaključio je Đurović.

Bonus video: