Smolović: Rezultati Vladine politike impozantni

9 komentar(a)
Petar Smolović, Foto: Skupstina.me
Petar Smolović, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 14.10.2017. 10:38h

Vlada je u prethodnom periodu postigla zapažene rezultate na ekonomskom planu, ocijenio je poslanik DPS u Skupštini i član odbora za ekonomiju, finansije i budžet Petar Smolović.

"Bruto društveni proizvod raste po prosječnoj stopi iznad 4 odsto. Raste broj turista i naplata poreskih prihoda. Popravlja se platni bilans kroz povećanje izvoza, značajno rastu direktne strane investicije. Broj zaposlenih se povećao za 7.800, a stopa nezaposlenosti smanjila za 2,4 odsto. Kapitalni projekti realizuju se predviđenom dinamikom. Napredak su prepoznale međunarodne finansijske institucije poput MMF i Svjetske banke. Međunarodni kreditni rejting je poboljšan, a indeks globalne konkuretnosti uznapredovao je za 5 mjesta", navodi se u saopštenju Smolovića.

Dodaje da su postignuti rezultati "impozantni", ali i da su obaveza više, na putu povećanja kvaliteta životnog standarda građana.

"Crna Gora ima najvišu minimalnu i prosječnu platu od svih država regiona koje pretenduju ka Evropskoj uniji. Po ostvarenim realnim stopama rasta bruto društvenog proizvoda, u drugom kvartalu, Crna Gora spada među prvih pet država Evropske Unije. Izazov za Vladu u narednom periodu ostaje, kako ove odlične makroekonomske pokazatelje funkcionalno pretočiti u realnu korist građana. Očekujem da ekonomski parametri uspješnosti Vlade Crne Gore dožive svoju realizaciju kroz osjetno pobošanje života svih građana što je i cilj ukupne političke strategije", zaključio je Smolović.

Bonus video: