Đurović: Želimo da postanemo zelena turistička destinacija

"Dodatno, pružamo punu podršku ženskom preduzetništvu, sa namjerom da ohrabrimo žene u biznisu, ali i sa vizijom da žene postanu pokretači i nosioci razvoja"

2768 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka Gašparikova - Đurović, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma
Sa sastanka Gašparikova - Đurović, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Fokusirani smo na obnovljive izvore energije i želimo da postanemo zelena turistička destinacija, rekao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović tokom sastanka sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Danijelom Gašparikovom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Đurović je Gašparikovoj poručio da u tom resoru, ali i u Vladi, "imaju partnera za sve započete, ali i potencijalno neke nove projekte".

"Dodatno, pružamo punu podršku ženskom preduzetništvu, sa namjerom da ohrabrimo žene u biznisu, ali i sa vizijom da žene postanu pokretači i nosioci razvoja", dodao je Đurović.

Sagovornici su razgovarali, kako se navodi, i o razvoju strategija adaptacije na izmijenjene klimatske uslove, ekonomskom osnaživanju žena, obnovljivim izvorima energije, turističkim potencijalima Crne Gore, ali i o uticaju ukrajinske krize na ekonomsku situaciju u zemlji.

Đurović je, dodaju, istakao je da se saradnja sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj odvija na obostrano zadovoljstvo, uvjerio je, kako kažu, Gašparikovu da će nastaviti započeto, ali i ubrzati dinamiku realizacije određenih aktivnosti".

S druge strane, Gašparikova se zahvalila Đuroviću na prepoznavanju važnosti prisustva UNDP-a u državi i istakla, kako se navodi, da će UNDP i u budućnosti podržavati Vladu u sprovođenju već započetih reformi.

"UNDP će i dalje biti partner Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma na putu zelenog, rodno odgovornog ekonomskog razvoja, uz aktivan doprinos održivom ekonomskom oporavku. Ovaj proces podrazumijeva i ispunjavanje ekoloških standarda, kao i principa transparentnih i efikasnih institucija usmjerenih na građane", rekla je Gašparikova.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma zaključuju da stalna predstavnica UNDP-a čestitala je Đuroviću stupanje na funkciju i poželjela mu srećan i uspješan rad.

Bonus video: