"Najbolja predsezona u istoriji Porto Montenegra i Crne Gore"

Na sastanku u Vladi razmotrene mogućnosti za dalje unaprjeđenje saradnje između izvršne vlasti i kompanije Adriatic Marinas, kako bi zajedničkim djelovanjem ostvarili zacrtane ciljeve

7991 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Tekuća predsezona najbolja je u istoriji Porto Montenegra i Crne Gore, konstatovano je na sastanku predsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića sa izvršnim direktorom kompanije Adriatic Marinas Dejvidom Margasonom i direktorom za upravljanje imovinom i odnose sa Vladom pomenute kompanije Predragom Lekovićem.

Margason i Leković informisali su Abazovića i Đurovića o tekućim investicionim aktivnostima u rizortu Porto Montenegro, ambicijama za naredne faze razvoja, pozitivnim očekivanjima za predstojeću turističku sezonu, ali i sa nabavkom doka za remont superjahti na mjestu nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz Vlade, razmotrene mogućnosti za dalje unaprjeđenje saradnje između Vlade i kompanije Adriatic Marinas, kako bi zajedničkim djelovanjem ostvarili zacrtane ciljeve.

„Ohrabreni smo sastankom kako bi ubuduće, zajedno sa Vladom i investitorom, radili na stvaranju sinergije i ulagali napor za inicijative koje podrazumijevaju ambiciozni socio-ekonomski razvoj i saradnju na promociji Crne Gore putem svih naših zajedničkih projekata“, istakao je Margason.

Abazović Adriatic Marinas
foto: Vlada Crne Gore

Premijer je naglasio da svjedočimo "izvanrednoj predsezoni", navodeći da će ova turistička sezona, po svim parametrima, biti "na radost svih građana, privrednika i gostiju".

„Otvaranjem doka u Bijeloj otvaramo nova vrata za Crnu Goru. Time ćemo dodatno brendirati Crnu Goru kao prepoznatljivu destinaciju na turističkoj mapi svijeta, ovog puta u dijelu remonta luksuznih mega i superjahti“, istakao je Abazović.

Ministar Đurović naglasio je da će Vlada nastaviti da podržava razvojne projekte koji imaju za cilj ekonomsko jačanje i širenje turističke ponude Crne Gore.

„Vlada je odlučna da promoviše kreativnost i preduzetništvo u svim sektorima privrede, uključujući i turizam“, naglasio je Đurović.

Bonus video: