Krapović: Zakupci Svetog Stefana i Miločera drugu godinu zaredom krše ugovorne obaveze

"Ono što je posebno zanimljivo je da se niko iz nelegitimne 43. Vlade Crne Gore, od gospodina Abazovića do gospodina Đurovića, ne oglašava. Naprotiv, ćute i ignorišu ovaj problem", rekao je poslanik Demokrata i predsjednik Odbora za turizam u Skupštini Crne Gore Dragan Krapović

6889 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Prolazi još jedna turistička sezona, a dragulji crnogorskog turizma, Sveti Stefan i Miločer, i dalje su zatvoreni. Na taj način, zakupci drugu godinu zaredom krše ugovorne obaveze, kazao je potpredsjednik i poslanik Demokrata i predsjednik Odbora za turizam u Skupštini Crne Gore Dragan Krapović.

On je istakao da je za mandata prethodne Vlade, pitanje Svetog Stefana i Miločera zasluženo bilo u fokusu interesovanja medija i onih koji su vodili resor turizma.

"Pokrenute su tužbe i protivtužbe pred nadležnim Arbitražnim sudom u Londonu, a po mojim informacijama, Država Crna Gora, gdje podrazumijevam ne samo MERT, već i Budvansku rivijeru i Sv. Stefan Hotels, stoji vrlo dobro - naime postoje jasni dokazi da su zakupci prekršili Ugovor i to kontinuirano i na više mjesta", navodi se u njegovom saopštenju.

Prema njegovim riječima, u toj situaciji svi trpe veliku štetu, a najveću Crna Gora kao turistička destinacija.

S obzirom na to da, kako je kazao, nije bilo dobre volje za postizanje kompromisa i održivog rješenja u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, kristalno je jasno da ovo mora biti dovedeno do kraja na civilizovan način i uz maksimalnu posvećenost države Crne Gore ovom problemu i arbitražnom postupku koji je u toku.

"Ono što je posebno zanimljivo je da se niko iz nelegitimne 43. Vlade Crne Gore, od gospodina Abazovića do gospodina Đurovića, ne oglašava. Naprotiv, ćute i ignorišu ovaj problem", rekao je Krapović.

O Svetom Stefanu se unazad godinama vodila ozbiljna javna polemika, dodao je on, a javnosti su poznati stavovi svih pojedinaca u institucijama, ali i političkih subjekata.

"Tako znamo da je DPS, koji dominantno podržava ovu Vladu u Parlamentu, kreator ovog problematičnog aranžmana, dok je URA, od najviših funkcionera, poput gospode Abazovića i Đurovića, do recimo gospodina Rađenovića, prednjačila u osudi ovog aranžmana i pozivala na proteste, podnošenje krivičnih prijava, itd. Sada ih je voljom DPS-a zapalo da imaju uticaj na ishod procesa koji imaju ogroman značaj za Crnu Goru, pa ćemo vidjeti da li su na istim stanovištima ili su, pak, promjenili mišljenje i pristup? Ako su pristup i stavovi Ure drastično promijenjeni, onda je jasno da se to desilo pod uticajem DPS, tj. da je došlo do potkusurivanja unutar vladajuće koalicije, te da je pored dubine, DPS dobio i Sveti Stefan i Miločer", saopštio je Krapović.

Ocijenio je da je ćutati oko ovog pitanja "nedopustivo" i pozvao Abazovića i Đurovića da izađu sa jasnim stavovima u vezi sa arbitražom i rješavanjem pitanja Sv. Stefana i Miločera.

Bonus video: