isplate u jednom momentu bile stopirane

Uniprom nastavio da isplaćuje 450 eura bivšim radnicima

Veselin Pejović koji se nalazi na čelu Uniproma nema formalnu obavezu da uplaćuje pomoć radnicima sa kojima je raskinuo ugovor o radu.

4452 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Uniprom je isplatio bivšim radnicima Kombinata aluminijuma (KAP) obećanu naknadu od 450 eura za mart i april, nakon što je tu isplatu privremeno zaustavio, potvrdili su "Vijestima" tu infromaciju predstavnici bivših zaposlenih, koji su iskazali zahvalnost prema vlasniku Uniprom-a Veselinu Pejoviću, koji nema formalnu obavezu da uplaćuje pomoć radnicima sa kojima je raskinuo ugovor o radu.

Uniprom je ranije zastao sa isplatom obećanih 450 eura zato što je, kako su objasnili iz kompanije, jedan dio radnika u međuvremenu našao radni angažman kod drugog poslodavca.

Pejović je krajem decembra prošle godine, nakon saopštavanja odluke o gašenju proizuvodnje jer se sa EPCG nije dogovorio o cijeni struje koja bi za njega bila prihvatljiva, obećao je da će svim radnicima koje je otpustio a koji nisu ispunili uslove za penziju, isplaćivati po 450 eura narednih šest mjeseci, pa bivši radnike očekuju naknadu za maj i jun.