Uniprom nastavio da isplaćuje 450 eura bivšim radnicima

Veselin Pejović koji se nalazi na čelu Uniproma nema formalnu obavezu da uplaćuje pomoć radnicima sa kojima je raskinuo ugovor o radu.

4505 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Uniprom je isplatio bivšim radnicima Kombinata aluminijuma (KAP) obećanu naknadu od 450 eura za mart i april, nakon što je tu isplatu privremeno zaustavio, potvrdili su "Vijestima" tu infromaciju predstavnici bivših zaposlenih, koji su iskazali zahvalnost prema vlasniku Uniprom-a Veselinu Pejoviću, koji nema formalnu obavezu da uplaćuje pomoć radnicima sa kojima je raskinuo ugovor o radu.

Uniprom je ranije zastao sa isplatom obećanih 450 eura zato što je, kako su objasnili iz kompanije, jedan dio radnika u međuvremenu našao radni angažman kod drugog poslodavca.

Pejović je krajem decembra prošle godine, nakon saopštavanja odluke o gašenju proizuvodnje jer se sa EPCG nije dogovorio o cijeni struje koja bi za njega bila prihvatljiva, obećao je da će svim radnicima koje je otpustio a koji nisu ispunili uslove za penziju, isplaćivati po 450 eura narednih šest mjeseci, pa bivši radnike očekuju naknadu za maj i jun.

Bonus video: