Đurović - Đapo: Unaprijediti dobrosusjedske odnose i proširiti saradnju u oblasti ekonomije i turizma

„Mislim da će u narednom periodu doći do nekog rješenja u vezi sa graničnim prelazom Šćepan Polje, jer je to najkraći put između Sarajeva i Podgorice. Smatram da je mogućnost da za tri sata možemo stići iz Sarajeva do Podgorice, i obrnuto, velika razvojna šansa za naše dvije zemlje“, poručio je Đurović

2745 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Crna Gora i Bosna i Hercegovina (BiH) mogu unaprijediti dobrosusjedske odnose i proširiti saradnju u oblasti ekonomije i turizma, ocijenili su resorni ministri dvije zemlje.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović se, tokom svoje prve radne posjete BiH, sastao sa federalnom ministarkom okoliša i turizma Editom Đapo, sa kojom je razgovarao o perspektivi regiona, aktuelnim pitanjima, te daljoj ekonomskoj i saradnji u oblasti turizma.

„Želimo da još intenzivnije povežemo naše dvije države koje imaju dobru i razvijenu ekonomsku saradnju, kao i da se dodatno povežemo kao dvije turističke destinacije“, rekao je Đurović.

Đurović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, ocijenio da je otvoren prostor za dalji razvoj i unapređenje u oblasti saobraćajnih infrastrukturnih veza Crne Gore i BiH.

„Mislim da će u narednom periodu doći do nekog rješenja u vezi sa graničnim prelazom Šćepan Polje, jer je to najkraći put između Sarajeva i Podgorice. Smatram da je mogućnost da za tri sata možemo stići iz Sarajeva do Podgorice, i obrnuto, velika razvojna šansa za naše dvije zemlje“, poručio je Đurović.

Na sastanku je ocijenjeno da je stabilan i siguran region i privrženost dobrim regionalnim odnosima preduslov prosperiteta svih zemalja u njemu.

Sagovornici su se usaglasili i da razmjena turista može biti i na većem nivou.

„Naše plaže, more, jezera i planine su spremne. Građani i građanke BiH su dobrodošli. Vi ste divni gosti, a naš zadatak je da iz godine u godinu budemo još bolji domaćini. Govorimo jezikom koji svi razumijemo, prirodno smo upućeni jedni na druge i želim da se u Crnoj Gori osjećate kao kod kuće“, dodao je Đurović.

On je rekao da je želja da ova regija i zemlje budu bliske, da bliže sarađuju i da zajednički imaju jači i bolji ekonomski prosperitet.

Đapo se zahvalila Đuroviću na posjeti i posvećenosti za uspostavljanje dobrosusjedskih odnosa sa zemljama regiona.

Ona je dodala da postoji mogućnost za unapređenje saradnje dvije države iz više oblasti od zajedničkog značaja, te da je BiH otvorena za sve građane Crne Gore koji su česti turisti u toj zemlji.

„Crna Gora i BiH sarađuju i u pogledu turizma, a imenovanjem nove Vlade imaćemo još više uspjeha. Iako ima prekrasno more, Crna Gora se fokusira na razvoj ruralnog i zdravstvenog turizma“, zaključila je Đapo.

Bonus video: