Abazović: Volio bih da se za svaku opštinu sa sjevera nešto uradi

"Ideja je da vidimo da možda uradimo i male stvari, ali makar da ih pokrenemo", kazao je premijer

4687 pregleda 14 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović kazao je kako vjeruje da će u narednom periodu za svaku opštinu sa sjevera biti moguće preusmjeriti dio novčanih sredstava iz državnog budžeta, kako bi se ostvarili pojedini projekti.

"To je naša profesionalna i moralna obaveza, i nisam ni na koga naišao u Vladi ko nije saglasan sa takvom vrstom politike. Volio bih da to nekako preciziramo, da se za svaku opštinu nešto uradi", kazao je Abazović na početku radnog sastanka sa predsjednicima opština sa sjevera u Podgorici.

Sastanak, kojem su prisustvovali i čelnici više resora, sazvan je kako bi se razmotrili modeli za unaprjeđenje saradnje i razgovaralo o realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata.

"Jug će se možda nekako i snaći, to nije neko opterećenje za Vladu. Želim da pokažemo posebni senzibilitet prema sjeveru. Ideja je da vidimo da možda uradimo i male stvari, ali makar da ih pokrenemo. Volio bih da budu one i velike, ali ako ne mogu, volio bih da uradimo nešto za sjever države. Da ne ostane kao u prethodnom periodu da se svi borimo retorički za sjever i onda malo činimo za taj dio države. Svaki put ista priča”, kazao je Abazović na početku sastanka.

Bonus video: