Neophodno drugačije tretiranje crnogorskog biznisa

Kostić i Lekić prezentovali misiju i ciljeve Udruženja i predočili ambiciju članstva u Socijalnom savjetu

1595 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crnogorsko udruženje poslodavaca predstavlja izraz snažne potrebe crnogorskih preduzeća za promjenom u vođenju socijalnog dijaloga i drugačijem tretiranju crnogorskog biznis, poručeno je sa sastanka predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predstavnika Crnogorskog udruženja poslodavaca.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Đukanović je primio predsjednika Udruženja Vasilija Kostića i predsjednika Upravnog odbora Jovana Lekića.

Navodi se da su Kostić i Lekić prezentovali misiju i ciljeve Udruženja i predočili ambiciju članstva u Socijalnom savjetu, kao reprezenta crnogorskih preduzeća u njemu, kako bi na taj način dali doprinos razvoju i unapređenju socijalnog dijaloga na novim osnovama.

“Crnogorsko udruženje poslodavaca predstavlja izraz snažne potrebe crnogorskih preduzeća za promjenom u vođenju socijalnog dijaloga i drugačijem tretiranju crnogorskog biznis sektora u njemu”, kaže se u saopštenju.

Kostić i Lekić su, kako se navodi, kazali da Udruženje trenutno objedinjuje članstvo najvećih crnogorskih kompanija sa preko 2,3 milijarde eura prihoda i više od osamnaest hiljada zaposlenih, koji s pravom očekuju promjene u pomenutom pravcu.

“U obostrano korisnom razgovoru, sagovornici su se saglasili da je neophodno voditi socijalni dijalog na novim unaprijeđenim osnovama, u skladu sa savremenom evropskom praksom i time dodatno unaprijediti društveno-ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: