Ibrahimović - Sijarto: Raduje me interesovanje mađarskih investitora za ulaganje u infrastrukturne projekte u Crnoj Gori

Sijarto je, tokom razgovora sa ministrom kapitalnih investicija Crne Gore Ervinom Ibrahimovićem, podsjetio na pregovore sa crnogorskom administracijom, vezano za sveobuhvatan sporazum između dvije države, koji bi dao konkretnije smjernice za dalju saradnju

1337 pregleda 3 komentar(a)
Foto: gov.me
Foto: gov.me

Mađarska vlada i privreda su spremne da se snažnije uključe u novi investicioni ciklus koji se pokreće u Crnoj Gori, rekao je ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Sijarto je, tokom razgovora sa ministrom kapitalnih investicija Crne Gore Ervinom Ibrahimovićem, podsjetio na pregovore sa crnogorskom administracijom, vezano za sveobuhvatan sporazum između dvije države, koji bi dao konkretnije smjernice za dalju saradnju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija, Ibrahimović je rekao da je Mađarska jedan od strateških partnera Crne Gore.

“Raduje me Vaša posjeta iz koje će, nadam se, proisteći konkretni prijedlozi za dalji razvoj saradnje naše dvije države”, rekao je Ibrahimović.

On je naveo da ga raduje i interesovanje mađarskih investitora za ulaganje u infrastrukturne projekte, jer su se, kako je rekao, mađarski investitori prisutni u Crnoj Gori u oblasti bankarstva, telekomunikacija i hotelijerstva pokazali kao kredibilni investitori.

“Njihovo uspješno poslovanje daje nam osnov da dodatno razvijamo naše ekonomske i odnose u ostalim oblastima”, istakao je Ibrahimović.

On je dodao da, kao atraktivna turistička destinacija, Crna Gora mora modernizovati kompletnu saobraćajnu infrastrukturu i da je, kako je riječ o projektima velike finansijske vrijednosti, Crna Gora zainteresovana za saradnju sa kredibilnim strateškim investitorima u obostranom interesu.

“Sastanak je bio prilika i da Ibrahimović istakne značaj realizacije koridora od Luke Bar preko granice sa Srbijom i Beograda do Budimpešte, nadajući se da i mađarski privrednici u tome mogu prepoznati svoj poslovni interes”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: