Kovač: Ne mogu odgovorne funkcije obavljati osobe pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela

"Na taj način se šalje pogrešna poruka cjelokupnom društvu i obesmišljava rad pravosudnih institucija na planu gonjenja i procesuiranja počinilaca krivičnih djela, makar i na nivou osnova sumnje", kazao je ministar

17979 pregleda 22 komentar(a)
Kovač, Foto: Vlada Crne Gore
Kovač, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar pravde Marko Kovač oglasio se povodom odluke da za člana odbora direktora Montekarga, državne željezničke transportne kompanije, ispred državnog kapitala bude predložen Milan Čolaković.

Resorno Ministarstvo kapitalnih investicija prošle godine je protiv Čolakovića predalo Vrhovnom državnom tužilaštvu dvije prijave o mogućem postojanju krivičnih djela dok je bio direktor Željezničke infrastrukture i Montenegro bonusa.

"Neprihvatljivo je imenovanje bilo kog lica, protiv kog je formiran predmet zbog koruptivnih krivičnih djela, na odgovornu poziciju u državnom preduzeću. Na taj način se šalje pogrešna poruka cjelokupnom društvu i obesmišljava rad pravosudnih institucija na planu gonjenja i procesuiranja počinilaca krivičnih djela, makar i na nivou osnova sumnje", poručio je Kovač, kako je objavljeno na Tviter nalogu Ministarstva pravde.

Povezani članci

16. Jun 2022.

DPS-ovci i s krivičnim prijavama žele u fotelje

Bonus video: