Krapović: Odmah odbiti ponudu za prodaju Budvanske rivijere i Svetog Stefana

"Volio bih da vidim nekog ko bi se usudio da predloži ili donese odluku da se Sveti Stefan proda za 61,5 milion eura", kazao je funkcioner Demokrata

8119 pregleda 15 komentar(a)
Krapović, Foto: Boris Pejović
Krapović, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik i poslanik Demokrata Dragan Krapović pozvao je Vladu da, bez ulaska u analizu, odbije ponudu MK grupe, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, o preuzimanju preostalih akcija Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela po ukupnoj cijeni od 61,5 miliona eura.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je juče da Vlada nije donosila odluku po pitanju akcija u hotelsko-turističkim preduzećima, ali i da se radi o zahtjevnom pitanju koje će Vlada ozbiljno analizirati i donijeti odluku "u konsultaciji sa svim relevantnim faktorima koji su potrebni za analizu".

Krapović je najavu da će analiza biti uopšte rađena nazvao frapantnom.

"Unaprijed se izvinjavam javnosti, ali kakvu crnu analizu pominje gospodin Đurović?! Ima li analize koja bi pokazala da je opravdano prodati, privatnim investitorima, nacionalno blago poput Svetog Stefana, za 61,5 ili 615 miliona eura? Potpuno svejedno o kojem iznosu novca da je riječ! Uz svo uvažavanje gospodina Kostića i njegove kompanije, koja jeste ozbiljna i kredibilna komapanija, ova ponuda treba odmah javno i odlučno biti odbijena. Volio bih da vidim nekog ko bi se usudio da predloži ili donese odluku da se Sveti Stefan proda za 61,5 milion eura", saopštio je Krapović

Naglasio je da Budvanska rivijera i Sveti Stefan vrijede mnogo više u finansijskom, poslovno-turističkom smislu, kao i da u smislu zaštite državnih i interesa građana Crne Gore nemaju cijenu.

"Tu pogovoto mislim na Sveti Stefan koji je, kao što sam rekao, mnogo više od kompanije, hotela. U pitanju je zaštitni znak Crne Gore i sagledavajući ga sveobuhvatno jedini zaključak svake analize može biti isključivo da je riječ o neprocjenjivom nacionalnom blagu, a nacinalno blago se nikad i ni po koju cijenu ne prodaje", dodao je Krapović.

Kazao je kako bi volio po tom pitanju čuti i stav funkcionera iz budvanskih redova Građanskog pokreta URA, s obzirom da "ne može ni dan proći, a da ne brane Sveti Stefan bobmastičnim i populističkim istupima".

Sve su prilike, dodaje Krapović, da je Đurović zaboravio da je potpredsjednik GP URA otkako je u Vladi, kao i šta su "pričali i obećavali građanima i prije izbora i prije izdaje".

"Sada je i on, kao Abazović, umislio da predstavlja samo Vladu i državu, ali zajedno sa DPS-om, pa ih moram sve zajedno pitati nekoliko pitanja na kraju: Ko je bio na vlasti ili je bio većinski dio vlasti kada je Sveti Stefan izdat u protivustavnom i protivzakonitom aranžmanu? Ko je bio na vlasti ili je bio većinski dio vlasti kada je iz godine u godinu Budvanska Rivijera rasprodavala najbolje hotele i kada je urušavana kako bi što jeftinije bila prodata? Ko je bio na vlasti ili je bio većinski dio vlasti kada je Budvanska rivijera iz godine u godinu planirana za privatizaciju? Ko je danas na vlasti ili većinski dio vlasti upravo zaslugom URA-e i SNP-a? Toliko za sada. Mislim da pitanja nisu teška, ali ako budu, da pomognem kolegama: odgovor je isti na sva četiri pitanja", zaključio je potpredsjednik Demokrata.

Bonus video: