Povučen predlog da se Čolaković izabere za člana borda "Montekarga"

Ministarstvo kapitalnih investicija pronašlo drugog, nekompromitovanog kandidata za bord “Montekarga”

17590 pregleda 5 komentar(a)
Upitan prolazak još nekih spornih kandidata DPS-a: “Montekargo”, Foto: Luka Zekovic
Upitan prolazak još nekih spornih kandidata DPS-a: “Montekargo”, Foto: Luka Zekovic

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) predložilo je na današnjoj elektronskoj sjednici Vlade da se Milan Čolaković (DPS) izabere za člana borda direktora “Montekarga”, ali je na kraju taj predlog povučen i o njemu se nije raspravljalo.

Prema informacijama “Vijesti”, umjesto njega za to mjesto biće predložena druga osoba.

Kao što su “Vijesti” danas napisale, isto ministarstvo je prošle godine dok je na njegovom čelu bio Mladen Bojanić, podnijelo dvije prijave Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv Čolakovića zbog sumnje da je učestvovao u krivičnim djelima dok je bio direktor Željezničke infrastrukture i “Montekarga”. Tužilaštvo je povodom ovih prijava pokrenulo istragu.

Ministar pravde Marko Kovač je na Tviter nalogu tog ministarstva danas objavio da je neprihvatljivo imonovanje osoba protiv kojih se vode istrage na odgovorne pozicije.

”Neprihvatljivo je imenovanje bilo kog lica protiv kog je formiran predmet zbog koruptivnih krivičnih djela na odgovornu poziciju u državnom preduzeću. Na taj način se šalje pogrešna poruka cjelokupnom društvu i obesmišljava rad pravosudnih institucija na planu gonjenja i procesuiranja počinilaca krivičnih djela, makar i na nivou osnova sumnje”, poručio je Kovač.

Čolaković je za tu funkciju bio kandidat DPS-a koji, prema koalicionom sporazumu, zbog davanja podrške manjinskoj Vladi dobija po jedno mjesto u odborima državnih kompanija. Osim njega, prema informacijama “Vijesti”, sporno je još nekoliko kandidata DPS-a koji se povezuju sa brojnim aferama i imaju krivične prijave.

Većina članova Vlada ima slično mišljenje kao i Kovač, zbog čega će biti upitan prolazak spornih predstavnika DPS-a na funkcije koje su očekivali.

Bonus video: