Bivši zaposleni Montenegro Airlinesa ponovo blokirali put ka Aerodromu Podgorica

Za vrijeme trajanja blokade ka podgoričkom aerodromu formirale su se kolone automobila. Radnici su premijeru Dritanu Abazoviću poručili da, sada kada je u kompaniji u toku stečaj, Vlada ne može raspolagati imovinom kompanije kako bi željela dok je ona u stečaju

6631 pregleda 6 komentar(a)
Sa blokade, Foto: Boris Pejović
Sa blokade, Foto: Boris Pejović

Bivši zaposleni Montenegro Airlinesa, njih oko desetak, ponovo su danas blokirali put ka Aerodromu Podgorica na sat vremena.

Bivši radnici se dva puta nedjeljno na sat vremena okupljajuju na saobraćajnici prema aerodromu kako bi podsjetili na zahtjeve u vezi sa povezivanjem radnog staža od oktobra 2017. godine i isplatom neizmirenih zarada i otpremnina.

Za vrijeme trajanja blokade ka podgoričkom aerodromu formirale su se kolone automobila.

Radnici su premijeru Dritanu Abazoviću poručili da, sada kada je u kompaniji u toku stečaj, Vlada ne može raspolagati imovinom kompanije kako bi željela dok je ona u stečaju.

"O tome je trebalo misliti ranije. Napravljen je niz grešaka i pogrešnih odluka, ali, još uvijek postoji način da se stvari poprave. Zato, poštovani predstavnici Vlade, pozivamo još jednom - organizujte što hitnije nastavak socijalnog dijaloga, u kome bismo dogovorili način da se zaposlenima poveže radni staž za tri i po godine, da se isplate zarade za sedam mjeseci i da se zaposlenima koji su tada ostali bez posla isplate otpremnine", poručili su radnici.

Bonus video: