Usvojen završni račun Opštine Budva: O cehu saglasni, DPS na tapetu

Ima imovine koja je kupljena, a nije uknjižena na lokalnu upravu, ona lebdi i sa njom može da se manipuliše, kazao Đorđije Vujović
117 pregleda 2 komentar(a)
SO Budva, sjednica, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, sjednica, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.10.2017. 08:13h

Većinom glasova i bez prisustva odbornika opozicionog DPS-a, budvanska Skupština usvojila je juče završni račun Opštine za 2016.

Tokom višečasovne rasprave, ponovoljene su oštre optužbe na račun prethodne gradske uprave, predvođenje DPS-om.

Govoreći o završnom računu, sekretar za finansije Petar Odžić kazao je da je revizor dao mišljenje sa rezervom:

“Nemamo mišljenje o investicijama i javnim nabavkama, a to su upravo stavke zbog kojih su mnogi procesuirani u tužilaštvu“.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković upitao je zašto aktuelna vlast, uprkos obećanju, nije uradila popis imovine.

Odbornik Crnogorske Pero Duletić naveo da je jedna od stavki zbog koje je dato mišljenje sa rezervom i to što Služba za naplatu komunalija nema ustrojenju evidenciju o ukupnom zaduženju i naplati.

Načelnik Službe Ninoslav Kaluđerović naveo je da su otklonili sve manjkavosti, obezbijedili novi softver i da sve evidentiraju.

Šef parlamenta Đorđije Vujović (DF) naveo je da je popis imovine u Opštini Budva godinama unazad smišljeno sakriven da bi se moglo manipulisati:

“Postoji dobar dio imovine koji je kupljen, a nije uknjižen na lokalnu upravu, to je ta imovina koja 'lebdi', sa kojom može da se manipuliše“.

Božena Jelušić (URA) kazala je da je Katastar dostavio popis opštinske imovine, ali da se ne može utvrditi stanje u Starom gradu.

“Naišla sam na nevjerovatnu situaciju da nisam mogla da dobijem kredibilne podatke o imovini Opštine u Starom gradu. Preporučeno nam je da sami možemo krenuti u identifikaciju... Postoje ljudi koji pored svoje koriste i imovinu Opštine u Starom gradu“.

Gradonačelnik Dragan Krapović ocijenio je da je imovinu teško popisati, jer je riječ o galimatijasu, ali da su spremni da se sa time uhvate u koštac.

“Biće formirana radna grupa na čijem će čelu biti potpredsjednik Veselin Marković, kako bi se popisala pokretna i nepokretna imovina”.

Dragan Ivančević (Crnogorska) kazao je da je očekivao da će za godinu, koliko upravlja Budvom, gradska vlast ponuditi strategiju razvoja, ali da od toga nema ništa.

Gradonačelnik zamjerio odbornicima što često kasne

Krapović je zamjerio odbornicima zbog kašnjenja na sjednice Skupštine.

“Svaki put čekamo da se prikupimo. Molim da se svi pridržimo rasporeda, ovdje se ponavalja kašnjenje čitavih odborničkih grupacija“.

Godišnja plata jednog odbornika građane košta 3.600 eura, a u proteklih devet mjeseci izražena je nedisciplina - na sjednici se kasni, ali i ne dolazi na zasjedanja.

Bonus video: