Abazović sa Žugićem: Raduje sjajna situacija u bankarskom sektoru

Žugić je, saopšteno je iz Vlade, Abazovića upoznao sa izazovima bankarskog sektora u prethodnom periodu naročito u kontekstu primjene nove bankarske regulative, usaglašene sa najboljim standardima i praksama evropskog centralnog bankarstva

4226 pregleda 15 komentar(a)
Žugić i Abazović, Foto: Gov.me
Žugić i Abazović, Foto: Gov.me

Premijer Dritan Abazović sastao se danas sa guvernerom Centralne banke Crne Gore Radojem Žugićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Žugić je upoznao Abazovića sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore i istakao zadovoljstvo zbog stabilnosti, likvidnosti i pozitivnih parametara u bankarskom sektoru koji funkcioniše na najvišem nivou.

"U vezi sa tim, guverner Žugić je naveo da je to proizvelo uvećanje depozita privatnih i pravnih lica u državi i da su oni najveći otkad se vrše mjerenja u Crnoj Gori, što je rezultiralo umanjenje kamatnih stopa i bolju situaciju u bankarskom sektoru nego 2019. godine. Guverner je premijera Abazovića upoznao sa izazovima bankarskog sektora u prethodnom periodu naročito u kontekstu primjene nove bankarske regulative, usaglašene sa najboljim standardima i praksama evropskog centralnog bankarstva", navodi se u saopštenju.

Abazović je, kako se dodaje, izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da bankarski sektor funkcioniše bez ikakvih problema, ističući da to najbolje govori o ukupnoj stabilizaciji ekonomskih prilika.

"U tom smislu, premijer Abazović je naglasio važnost pozitivnih parametara u bankarskom sektoru u kontekstu predstojeće krize izazvane agresijom Rusije na Ukrajinu i istakao nadu da će pomenuti sektor nastaviti da i ubuduće bilježi odlične rezultate", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video: