Abazović: Multinacionalna IT kompanija zainteresovana za poslovanje u Crnoj Gori

Abazović je Belousova upoznao sa potencijalima Crne Gore i zainteresovanošću mnogih svjetskih IT i start-up kompanija za ulaganje u Crnu Goru

3456 pregleda 2 komentar(a)
Belousov i Abazović, Foto: Gov.me
Belousov i Abazović, Foto: Gov.me

Premijer Dritan Abazović razgovarao je sa singapurskim biznismenom Sergejem Belousovim, suosnivačem i izvršnim direktorom multinacionalne kompanije za zaštitu podataka "Acronis".

Kako je saopšteno iz Vlade, ta kompanija je zainteresovana za ulaganje u Crnu Goru.

"Raduje nas činjenica da je još jedna multinacinalna IT kompanija zainteresovana za poslovanje u Crnoj Gori“, saopštio je Abazović.

Premijer je, dodaje se, Belousova upoznao sa potencijalima Crne Gore i zainteresovanošću mnogih svjetskih IT i start-up kompanija za ulaganje u Crnu Goru, od kojih su neke već započele poslovanje.

"Predsjednik Vlade Abazović je ponovio da je Vlada Crne Gore otvorena za sve investitore i riješena da dolaskom mnogih kredibilnih kompanija zauvijek promijeni ekonomsku sliku naše države. Tokom razgovora sagovornici su razmotrili mogućnosti za produbljivanje dalje saradnje kompanije Acronis i sa naučnom i poslovnom zajednicom u našoj zemlji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: