Lukač: Lokacija ne određuje kvalitet fakulteta

Kandidat za direktora Uprave za željeznice smatra da ga je ispitna komisija targetirala

6562 pregleda 22 komentar(a)
Zamjerke nakon osam godina (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Zamjerke nakon osam godina (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Povodom teksta “Mnogo je afera za direktorsku fotelju” koji je objavljen u “Vijestima” 22. juna reagovao je kandidat za direktora Uprave za željeznice Denis Lukač.

Reagovanje prenosimo integralno.

Želim da istaknem par nepobitnih činjenica u vezi s vanrednim događajem, pomenuti odron se desio između ukrsnica Bioče i stanice Podgorice, a ne kako se navodi između ukrsnica Bratonožići i ukrsnica Bioče. Shodno Uputstvu za slučaj vanrednog događaja, voz se zaustavlja na mjestu nastanka istog, a to je u ovom slučaju trebalo uraditi kod neutralne sekcije Bratonožići, a ne u ukrsnici Bioče (10 km dalje). S obzirom na to da voz nije zaustavljen na mjestu vanrednog događaja, a radi sprečavanja dalje obustave saobraćaja i višesatnog čekanja, voz je pokrenut iz ukrsnice Bioče, shodno članu 7 Uputstvo za slučaj vanrednog događaja.

Shodno pomenutom aktu, samo kompletna komisija može izvršiti isljeđenje događaja i eventualno suspendovati učesnike, to ne radi direktor sektora. Kada je riječ o fakultetu, smatram da lokacija ne određuje kvalitet istog, već plan i program kao i nastavni kadar. Završio sam licenciran i akreditovan fakultet, kao još 15-ak kolega koji rade na željeznici iste ili slične poslove kao i ja, ali sam jedini ja etiketiran. Što se tiče priče oko Komisije koja je utvrđivala validnost moje diplome i polaganje stručnog ispita, ističem da se radi o nekompetentnoj komisiji prije svega, da su se bavili poslom koji nije u njihovoj nadležnosti, da su sačinili Izvještaj sa namjerom da se targetiram. Da se radi o političkom progonu, simptomatično ukazuje i činjenica da ovakvi konstruisani i neobjektivni navodi počinju sa dolaskom novog menadžmenta u ŽICG 2021. godine. Od 2013. godine kada sam zasnovao radni odnos u ŽICG, imali su dovoljno vremena da sve eventualne nepravilnosti prijave nadležnim institucijama, ali je to sada urađeno po direktivi, smišljeno i sa jasnim ciljem. Komisija pred kojom sam polagao stručni ispit je formirana od strane Sektora za pravne poslove, a član iste (sekretar) nakon više od osam godina ima zamjerke na sastav komisije i sprovođenje ispita, za šta je kao sekretar sam bio odgovoran.

”Vijesti” ovim završavaju polemiku između Lukača i novinara Gorana Kapora

Bonus video: