Abazović: Početak saradnje prijateljskih država Crne Gore i Saudijske Arabije

Bin Akil el Hatiba istakao je da njegova država želi da uspostavi dugoročne i stabilne odnose sa Crnom Gorom i naglasio želju da dva ministarstva rade na zajedničkim projektima i strategijama poboljšanja odnosa u oblasti turizma

2582 pregleda 2 komentar(a)
Abazović i Đurović tokom sastanka sa ministrom turizma Saudijske Arabije, Foto: Vlada CG
Abazović i Đurović tokom sastanka sa ministrom turizma Saudijske Arabije, Foto: Vlada CG

Za Crnu Goru je jako važno da uspostavi odlične odnose sa Saudijskom Arabijom, a ukidanje viza za njihove građane dobra je polazna osnova za početak intenzivnije komunikacije između dvije države, ocijenio je premijer Dritan Abazović.

„Ovo je tek početak saradnje dvije prijateljske države“, rekao je Abazović na sastanku sa ministrom turizma Saudijske Arabije i predsjedavajućeg Saudijskog fonda za razvoj Ahmedom Bin Akil el Hatibom.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović upoznao je goste sa privrednim i prirodnim potencijalima naše države, naglašavajući želju Vlade Crne Gore da uspostavi još snažnije privredne odnose između dvije države.

Bin Akil el Hatiba istakao je da njegova država želi da uspostavi dugoročne i stabilne odnose sa Crnom Gorom i naglasio želju da dva ministarstva rade na zajedničkim projektima i strategijama poboljšanja odnosa u oblasti turizma.

Sagovornici su se saglasili da, kako je saopšteno iz Kabineta premijera, Crna Gora raspolaže izvanrednim i neiskorišćenim prirodnim potencijalima.

Oni su razmijenili mišljenja o daljem unapređenju ekonomskih veza, prije svega u oblasti turizma i infrastrukture.

Bonus video: