Malteški biznismen potvrdio interesovanje za kupovinu ostrva Sveti Marko

„Prostrli su nam crveni tepih. Veoma su zainteresovani i oduševljeni našom vizijom“, rekao je Porteli

17347 pregleda 18 komentar(a)
Ostrvo Sveti Marko, Foto: Siniša Luković
Ostrvo Sveti Marko, Foto: Siniša Luković

Malteški biznismen i građevinski mogul Džozef Porteli (Joseph Portelli) potvrdio je da razmišlja o kupovini najvećeg bokeljskog ostrva – Stradioti u Tivatskom zalivu, poznatijeg kao Sveti Marko.

Kazao je da ima „velike planove“ za njega, ali da ostrvo još nije kupio, jer razmatra sve mogućnosti.

Porteli je za „Times of Malta“ rekao da je proteklih nekoliko sedmica posjetio to ostrvo kako bi „istražio mogućnosti“ za razvoj. Ostrvo je već oko 15 godina u vlasništvu ruske grupacije “Metropol”, odnosno njenih akcionara.

„Da, išli smo da vidimo ostrvo i zanima me jer je neopisivo lijepo. Tamošnja vlada je već izradila razvojne planove, a vjerujem da bi ga naša vizija učinila još ljepšim“, rekao je Porteli, ne navodeći više detalja.

Kazao je, ipak, da ostrvo još nije kupio, uprkos takvim navodima. "Vijesti" su, pozivajući se na nezvanična saznanja, prošle sedmice objavile da je ostrvo Sveti Marko promijenilo vlasnika.

Povezani članci

22. Jun 2022.

Ostrvo Sveti Marko u rukama Maltežana?

"Ovo je krupna odluka koju ne možemo olako onijeti. Ali, ako ostrvo kupimo, biće predato u ruke nekim od najboljih svjetskih dizajnera i arhitekata“, dodao je on.

Porteli je kazao kako je njegova kompanija “J.Portelli Projects” u Crnoj Gori dočekana sa najvećim očekivanjima i pažnjom.

„Prostrli su nam crveni tepih. Veoma su zainteresovani i oduševljeni našom vizijom“, dodao je.

Bonus video: