Formiranje Senata privrede EU u Crnoj Gori u oktobru

Đukanović ukazao na značaj usvajanja evropskih vrijednosti za cijeli region, jačanja međusobne ekonomske saradnje i u tom smislu uključivanja predstavnika crnogorske privrede u asocijacije i organizacije koje se zalažu za tržišnu, inkluzivnu i zelenu ekonomiju

940 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović razgovarao je danas sa predsjednikom Senata privrede EU u Bosni i Hercegovini Nedžadom Brankovićem i predsjednikom Skupštine Senata Erolom Ramusovićem, oko mogućnosti uključenja privredne zajednice Crne Gore u tu prestižnu evropsku asocijaciju koja broji više od 23.000 članova.

Tom prilikom je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, dogovoreno da Senat privrede EU u Crnoj Gori bude i zvanično formiran početkom oktobra.

Đukanović je ukazao na značaj usvajanja evropskih vrijednosti za cijeli region, jačanja međusobne ekonomske saradnje i u tom smislu uključivanja predstavnika crnogorske privrede u asocijacije i organizacije koje se zalažu za tržišnu, inkluzivnu i zelenu ekonomiju.

Branković je upoznao predsjednika sa aktivnostima Senata privrede EU. Članovi Senata su ljudi iz biznisa, nauke, politike, medija i civilnog društva koji razmišljaju odgovorno, i koji su voljni da dijele iskustva i uče jedni od drugih. Stoga će nam biti veliko zadovoljstvo da u naše društvo primimo i predstavnike poslovne zajednice iz Crne Gore, istakao je Branković.

"Sagovornici su iskazali posebno poštovanje prema nedavno preminulom Erhardu Buseku, nekadašnjem vicekancelaru Austrije, velikom zagovorniku regionalnih integracija i jednim od utemeljivača ideja Senata privrede EU. Dogovoreno je da početkom oktobra Senata privrede EU u Crnoj Gori bude i zvanično formiran", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: