Flynas od 28. jula jednom nedjeljno iz Rijada za Podgoricu

Ta kompanija se prije mjesec dana, kada je trebala početi da saobraća za Crnu Goru, pravdala da to ne može učiniti zbog navodnog nedostatka aviona, letačkog i kabinskog osoblja, pa su onda iz Aerodroma Crne Gore saopštili da će Flynas za Crnu Goru početi da saobraća dogodine

6238 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Niskobudžetna saudijska avokompanija Flyas ipak će ovog ljeta letjeti iz glavnog grada Saudijske Arbije Rijada za Crnu Goru.

Umjesto ranije najavljena tri sedmična leta na liniji Rijad-Tivat koji su trebali da se odvijaju od 1.jula do kraja septembra, Flynas će, kaloo je „Vijestima“ potvrdio izvor blizak Vladi Crne Gore, saobraćati za Podgorici, počev od 28.jula. Saudijska kompanija će na toj liniji međutim, saobraćati samo avionima tipa „airbus A320“ jednom nedjelno – svakog četvrtka.

To znači da će Flynas umjesto ranije obećavane i iz Aerodroma Crne Gore gromoglasno najavljivane 53 rotacije svojih aviona iz Rijada za Tivat, ove sezone imati ukupno samo 10 rotacija i to ne na tivatskom, već na aerodromu Podgorica. Flynas je juče na svom sajtu stavio u prodaju karte i rezervacije za letove prema Podgorici.

Ta kompanija se prije mjesec dana, kada je trebala početi da saobraća za Crnu Goru, pravdala da to ne može učiniti zbog navodnog nedostatka aviona, letačkog i kabinskog osoblja, pa su onda iz Aerodroma Crne Gore saopštili da će Flynas za Crnu Goru početi da saobraća dogodine, a da će u međuvremenu nešto ranije najavljivanih letiva iz Rijada umjesto te, možda obaviti crnogorskja nacionalna aviokompanija Air Montenegro.

Iz te kompanije prije desetak dana „Vijestinma“ su potvrdili tu informaciju, uz napomenu da je Air Montenegro u procesu pribavljanja svih potrebnih dozvola vlasti Saudijske Arabije i Crne Gore za ove čarter letove.

„U toku smo potpisivanja ugovora o čarter-saobraćaju za 2022. godinu sa tur-operatorom „Hejozati travel and tourism“ iz Dubaija. Ovaj ugovor podrazumijeva realizaciju jednog leta sedmično tokom ljetnjeg perioda na relaciji Podgorica-Rijad-Podgorica počev od 18.jula. Očekujemo da ćemo uskoro dobiti i sve potrebne dozvole i nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo uspjeti da povezemo Crnu Goru sa ovim važnim tržištem“, rekli su tada „Vijestima“ iz poslovodstva Air Montenegra.

Bonus video: