MERT: Za Đalovića pećinu i izgradnju ski centra Cmiljača izdvojeno 45 miliona eura

Đurović je, tokom posjete Bijelom Polju danas, posjetio lokalitet budućeg skijališta na kome je već postavljen dio infrastrukture, a očekuje se nastavak radova

7871 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Za ulaganje u Đalovića pećinu i izgradnju ski centra Cmiljača biće izdvojeno 45 miliona eura, saopšteno je danas na sastanku ministra ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović i predsjednika opštine Bijelo Polje Petra Smolovića.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT) kazali su da su na sastanku razmatrani brojni razvojni potencijali opštine od kojih su, kao najvažniji za grad, izdvojeni projekti Đalovića pećine i izgradnje ski centra Cmiljača.

Procijenjena ukupna vrijednost ta dva projekta je, kako se dodaje, 45 miliona eura.

“Dogovoreno je da se oformi radni tim predstavnika Vlade i drugih nadležnih institucija i opštine kako bi se direktno pratila realizacija pomenutih projekata”, kaže se u saopštenju.

Đurović je, tokom posjete Bijelom Polju danas, posjetio lokalitet budućeg skijališta na kome je već postavljen dio infrastrukture, a očekuje se nastavak radova.

„Želimo da nešto što je započeto i završimo. Zato sam danas tu, da sa problemima sa kojima se suočava Bijelo Polje upoznam i premijera i ministre i da pronađemo neki model, najbrži način da završimo kapitalne projekte da bi se opština dalje razvijala“, kazao je Đurović.

Smolović je rekao da su na sastanku prezentovali šta je to rađeno u Bijelom Polju u protekle četiri godine i šta su to razvojni potencijali tog grada.

“Od biznis sertifikata koje smo dobili, međunarodnih standarda do razvoja biznis zona, mogućnosti razvoja turizma, proizvodnje zdrave hrane i svega onoga što Bijelo Polje u narednom periodu treba da učini centrom razvojnih kapaciteta sjevera prije svega u turističkom smislu”, rekao je on.

Smolović je rekao da misli da su naišli na razumijevanje i obećanje vlade da će učiniti sve da pomogne.

Bonus video: