Đukanović i CRBC: Propuštene prilike da se na vrijeme obezbijedi nastavak radova na izgradnji dvije dionice do Boljara

"Izražavajući zadovoljstvo što je nakon sedam godina rada prva dionica auto-puta završena, Đukanović je odao priznanje CRBC-iju na iskazanoj istrajnosti i naporima da i pored brojnih izazova sa kojima se ova kompanija suočila, posao dovede do kraja. Upravo realizacijom razvojnih projekta na najbolji način postavlja se temelj dugoročne saradnje i potvrđuje prijateljstvo dvije zemlje"

7306 pregleda 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Propuštene su prilike da se na vrijeme obezbijedi nastavak radova na izgradnji preostale dvije dionice auto-puta do Boljara, zbog čega će neminovno doći do diskontinuiteta u izvođenju radova, zajednički je konstatovano tokom razgovora predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sa delegacijom kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore je saopšteno da je Đukanović danas razgovarao sa delegacijom CRBC koju je predvodio generalni direktor za Centralnu i Istočnu Evropu Jang Dong.

U saopštenju se dodaje da je Đukanović istakao značaj duge i prijateljske saradnje između Kine i Crne Gore, i podsjetio na inicijativu 17+1 koja je otvorila vrata kineskim firmama da učestvuju na javnim pozivima za realizaciju kapitalnih projekata.

"Izražavajući zadovoljstvo što je nakon sedam godina rada prva dionica auto-puta završena, Đukanović je odao priznanje CRBC-iju na iskazanoj istrajnosti i naporima da i pored brojnih izazova sa kojima se ova kompanija suočila, posao dovede do kraja. Upravo realizacijom razvojnih projekta na najbolji način postavlja se temelj dugoročne saradnje i potvrđuje prijateljstvo dvije zemlje", piše u saopštenju.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore su rekli da je Jang Dong istakao da je završetak prve dionice auto-puta zajednički uspjeh Crne Gore i Kine, i velika prilika za ubrzanje ekonomskog razvoja.

"Iako je projekat dugo pripreman, CRBC danas s ponosom ističe da je u pitanju jedan od najzahtjevnijih građevinskih projekata na svijetu. Svi koji su bili angažovani na realizaciji izgradnje auto-puta: CRBC, domaće firme, nadzor i država kao investitor, danas imaju vrijedno iskustvo koje predstavlja svojevrstan kapital za nastavak radova. Posebno je dragocjeno učešće domaćih kompanija koje su po prvi put učestvovale u izgradnji ovako grandioznog projekta", piše u saopštenju.

Iz Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore su saopštili i da je kompanija CRBC nedavno završila građevinske radove na izgradnji mosta Pelješac i da je angažovana na izgradnji dionice auto-puta u Srbiji od Požege do Boljara.

Bonus video: