Leitner: Istorijski je projekat spojiti predivne planine i more

Leitner je čestitajući predstojeći Dan državnosti, naveo da je privilegovan biti danas u Crnoj Gori i da od prvog dolaska osjeća energiju koja krasi našu zemlju

12102 pregleda 2 komentar(a)
Leitner, Foto: Vlada Crne Gore
Leitner, Foto: Vlada Crne Gore

Iznenađen sam brzinom pripremih aktivnosti za početak izgradnje žičare Kotor-Lovćen, čemu su doprinijeli predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković i predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, saopštio je Martin Leitner, predstavnik konzorcijuma Leitner.

On je to kazao danas tokom polaganja kamena temeljca za žičaru Kotor-Lovćen.

Iz Vlade je saopšteno da su kamen temeljac položili Abazović, Leitner, Jokić i Đurašković

U saopštenju se navodi da je Leitner, čestitajući predstojeći Dan državnosti, naveo da je privilegovan biti danas u Crnoj Gori i da od prvog dolaska osjeća energiju koja krasi našu zemlju i da je istorijski projekat spojiti predivne planine i more.

Italijanska kompanija Leitner - žičara Kotor 1350 zajedno sa kompanijom Novi Volvox čini konzorcijum sa kojim je Vlada 15. decembra prošle godine potpisala koncesioni ugovor za izgradnju žičare.

Žičara će biti dugačka 3,92 hiljade metara, kapaciteta hiljadu putnika po jednom satu i 40 gondola, dok će vrijeme putovanja biti 11 minuta. Početna tačka predviđena je u Kotoru, a krajnja u selu Kuk na Lovćenu.

Bonus video: