Vlada: Nećemo dozvoliti da dugovi MA padnu na teret budžeta

"Ako MA ne bude imao perspektivu, Vlada će u skladu sa zakonom pokrenuti procedure da preuzme odgovornost za to i da izmiruje obaveze prema kreditorima“, rekao je Marković
9 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 09.10.2017. 13:53h

Odgovorna Vlada ne smije dozvoliti da opterećenja i zaduženja Montenegro Airlinesa u jednom danu padnu na teret budžeta, saopštio je premijer Duško Marković.

"Samo neodgovorni pojedinci, politički ostrašćeni i kalkulanti mogu Vladi spočitavati njeno opredjeljenje i namjeru da podrži MA i da tu kompaniju dovede u fazu kada će problemi u njenom poslovanju biti kvalitetnije riješeni", rekao je Marković tokom radne posjete Ulcinju, odgovarajući na pitanja novinara.

On je, komentarišući poziv predstavnika Socijaldemokratske partije (SDP) Specijalnom državnom tužilaštvu u vezi sa profitom Aerodoroma Crne Gore, kazao da preusmjereni prihodi nijesu sredstva tog preduzeća, nego budžeta.

Potpredsjednik SDP-a, Raško Konjević, pozvao je SDT da ispita ugovore kojima se profit Aerodroma Crne Gore od 2,3 miliona EUR daje kao garancija Montenegro Airlinesu za kredit kod Hipotekarne banke.

"Ako MA ne bude imao perspektivu, Vlada će u skladu sa zakonom pokrenuti procedure da preuzme odgovornost za to i da izmiruje obaveze prema kreditorima“, naveo je Marković.

On je dodao da se oni koji se bave tim, bave iz zle namjere i političkog profita, a ne iz suštine, dok se Vlada bavi suštinom da održi svako preduzeće ukoliko je to moguće.

"Da li radimo po zakonu – o tome odlučuje neko drugi. Mi smo to uradili u skladu sa zakonom i po osnovu ovlašćenja koja ima Vlada. Ko god misli da Vlada to nije uradila po zakonu ima tužioca i policiju i neka objavljuje, potkazuje i denuncira, a mi ćemo raditi svoj posao“, poručio je Marković.

On je saopštio da će se Vlada ponašati državno odgovorno.

"Danas MA kritikuju oni koji su najviše novca iznijeli iz te kompanije po osnovu naknada u upravnim odborima, dnevnicama i putovanjija. Treba li da podsjetim koji su to ljudi? Ja neću, ali pitajte Konjevića, on to bolje zna jer je tamo bilo najviše ljudi iz njegove stranke“, kazao je Marković.

Bonus video: