Marković: Investitori zainteresovani za gradnju hotela visoke kategorije u Ulcinju

"Opština Ulcinj je uradila gotovo sve što je do nje i zaista sam pozitivno iznenađen onim nivoom pripreme projekata koji treba u Ulcinju da brzo podstaknu razvoj infrastrukture, a paralelno sa tim i projekte koji će unaprijediti i turističku ponudu Ulcinja"
51 pregleda 6 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 09.10.2017. 13:20h

Kredibilni investitori pokazuju interesovanja za gradnju hotela visoke kategorije u Ulcinju, kazao je premijer Duško Marković.

On je danas boravio u Ulcinju, a kako je saopšteno iz Vlade, cilj posjete je da Vlada i Opština Ulcinj zajedno definišu prioritete za razvojnu perspektivu.

"Opština Ulcinj je uradila gotovo sve što je do nje i zaista sam pozitivno iznenađen onim nivoom pripreme projekata koji treba u Ulcinju da brzo podstaknu razvoj infrastrukture, a paralelno sa tim i projekte koji će unaprijediti i turističku ponudu Ulcinja. Sasvim sam siguran da ćemo u Ulcinju veoma brzo imati projekte koji će unaprijediti naš turistički potencijal, doprinijeti novom kvalitetu života u Ulcinju i novim zapošljavanjima", rekao je Marković.

Dodao je da je na sastanku konstatovano da je Opština Ulcinj u saradnji sa Vladom značajno stabilizovala svoje finansije i da će zbog toga biti lakše u budućnosti kreirati razvojne planove u kojima će učestvovati i Vlada i Opština Ulcinj.

"Ono što je kapitalno važno, a i o tome smo jutros razgovarali, je da do kraja godine stvorimo uslove za početak izgradnje kanalizacione mreže za četiri naselja u Ulcinju koji će sasvim sigurno riješiti 50 odsto problema zagađenja Porta Milene što je odlučujuće važno za nove investicije", rekao je Marković dodajući da je dogovoreno i unapređenje gradske infrastrukture.

Bonus video: