U Ulcinju sezona tek počela, a naplatili 300.000 eura kazni

”Evidentno je da je u Ulcinju veliki broj inspektora i raznih inspekcija, te da nema privrednog subjekta, kako preduzetnika tako i društava s ograničenom odgovornošću, koja su ujedno većina i jednočlana, da nije imao bar jedno loše iskustvo i da ga inspektori nijesu kaznili"

12160 pregleda 27 komentar(a)
Ulcinjska Mala plaža, Foto: Samir Adrović
Ulcinjska Mala plaža, Foto: Samir Adrović

Ulcinjska Forca apelovala je na Vladu i nadležno ministarstvo da Upravi za inspekcijski nadzor naloži da poštuje osnovna načela inspekcijskog nadzora, te ustavne odredbe o zabrani diskriminacije.

”Postupajući na način na koji postupa inspekcija u Ulcinju, krše se osnovna ljudska prava”, navodi se u saopštenju Force.

Dodaje se da je Forca u kontaktu s građanima obaviještena o njihovim lošim iskustvima s Upravom.

”Evidentno je da je u Ulcinju veliki broj inspektora i raznih inspekcija, te da nema privrednog subjekta, kako preduzetnika tako i društava s ograničenom odgovornošću, koja su ujedno većina i jednočlana, da nije imao bar jedno loše iskustvo i da ga inspektori nijesu kaznili. Ovaj vid ponašanja je neprihvatljiv jer vrijeđa dostojanstvo i onemogućava građane da koliko-toliko, nakon svih kriza, obezbijede sebi i svojoj porodici elementarnu egzistenciju”, piše u saopštenju.

U Forci smatraju da je to pogrešan pristup inspekcija u rješavanju problema u poslovanju.

”Pristup na koji postupa Uprava za inspekcijske poslove narušava osnovna načela inspekcijskog nadzora, a to je načelo prevencije i načelo srazmjernosti. Neće biti da samo građani Ulcinja ne poštuju zakone, već je ovo endemski problem cijele države, a postupanje na gore navedene, nezakonite i selektivne načine dodatno otežava privređivanje i doprinosi osiromašenju građana. Posebno ako se ima u vidu da je, iako sezona još nije počela, u Ulcinju već izrečeno preko 300 hiljada eura kazni”, tvrde u Forci.

Iz te partije apelovali su i na lokalnu samoupravu da stavi van snage odluku o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata do dva sata.

”Iz razloga što je Ulcinj grad koji ljeti živi 24 sata, te nije logično da bar uslužne djelatnosti kao što su restorani i brza hrana ne rade u to vrijeme, što smo konstatovali u svakodnevnom kontaktu s turistima koji su i u tom pravcu izrazili nezadovoljstvo”, piše na kraju saopštenja.

Bonus video: